derz üstüne derz nasıl yapılır

Derz Üstüne Derz Nasıl Yapılır?

Derz Üstüne Derz Nasıl Yapılır? Derz, banyo veya mutfak gibi alanlarda kullanılan fayansların arasını doldurmak için kullanılan malzemedir. Farklı çeşitleri ve renkleri vardır. Fayansların daha şık ve estetik görünmesini sağlarken aralarında kir ve pisliğin dolmasını engeller. Bunun yanı sıra fayansların iç kısmına su girişini engelleyerek fayansların zarar görmemesini sağlıyor. Ancak derzler zamanla kirlenebilir ve ilk anki görüntüsünü kaybedebilir. Özellikle banyoda kullanılan derzlerin rengi solabilir ya da kararma meydana gelebilir. Derzlerin yapısının ve renginin bozulmasının farklı sebepleri olabilir. Bu durum derzin kullanıldığı mekânın estetik görüntüsünün bozulmasına ve kirli bir görünüm ortaya çıkmasına sebep oluyor. Derzleri temizlemek için birçok yöntem denense de her zaman işe yarayamayabiliyor. Bu gibi durumlarda pek çok kişi derz üstüne derz nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. Bu yazımızda sizlere detaylı olarak derz üstüne derz yapılır mı ve derz üstüne derz nasıl yapılır sorularının cevaplarını detaylı olarak verdik.

Derz Üstüne Derz Yapılır Mı?

Derz üstüne derz yapılır mı sorusunun cevabı birçok kişi tarafından hayır olarak yanıtlanıyor. Bu cevap kısmen doğru olsa da derz üstüne derz yapmak mümkündür. Pek çok fayans ustası derz üstüne derz yapmanın tutmayacağını söyler. Bu durum doğrudur. Zira önceden yapılmış ve eskimiş olan derzin üzerinde lekeler ve pislikler birikebilir. Eski derzin üzerine yeni derz yapılması da biriken pislik ve kirden dolayı derzin tutmamasına ve atmasına neden olur. Bu nedenle eski derzin temizlenmesi ve yerine yeni derz çekilmesi gerekir. Ancak derz sökme işlemi yapılırken fayansların zarar görmesi olasıdır. Böyle bir durumda zarar gören fayansların değişmesi gerekebilir. Ancak fayansların yapılmasının üzerinden uzun bir süre geçtiyse aynı fayansı bulmak zor olabilir. Bu nedenle işinin ehli birinden yardım almak gerekir. Ancak bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz. Derzi sökmek için kullanabileceğiniz bazı malzemeler şunlardır:

  • Spiral
  • Matkap
  • Tornavida
  • Derz açma makinaları

Ancak bu aletler kullanılırken fayansların zarar görme olası çok yüksektir. Bu nedenle ya çok dikkatli olmak ya da işinin ehli bir ustadan yardım almak gerekebilir. Derzleri yenilemek yerine deforme olmuş derzleri karbonat ve sirkeyi karıştırarak sert bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Zahmetli bir yöntem olsa da fayansların zarar görme ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

Daha fazla nasıl yapılır? Makalelerine ulaşmak için kategorimizi ziyaret etmek isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...