Ceviz rengi boya nasıl yapılır?

Ceviz rengi boya nasıl yapılır? Sorusu genellikle merak ettiğimiz bir sorudur. Mobilyalarda en çok kullanılan renk, ceviz rengidir. Çoğu insan eskiyen ve yıpranan mobilyalarını değiştirmek ister. Mobilyalarınızı değiştirmeden yenilemek pek tabii mümkündür. Nasıl mı? Elbette boyayarak.

Neden Ceviz Rengi Boya Tercih Edilmelidir?

Ceviz rengi, mobilyaya çok yakışan bir renktir. Ahşap denilince ilk akla gelen renk,  ceviz rengidir. Her türlü renkle uyum sağlar. Krem, sarı, yeşil, gri, pudra, mavi gibi renklerle uyumu çok iyidir. Ayrıca ceviz renginde ortaya çıkan country yansımaları, eskitme severlerin vazgeçilmezidir. Ceviz rengi boya nasıl yapılır? Sorusuna gelecek olursak, işe renginden sıkıldığınız bir mobilyanızdan başlamanız gerekir. Birkaç fırça, boya ve yumuşak dokunuşlar size yetecektir.

Ceviz rengi boya nasıl yapılır? Mobilyanız daha önce sizin tarafınızdan hiç boyanmadıysa direk boyama işlemine başlayabilirsiniz. Boyama işlemine başlamadan önce mobilyanızı sirkeli suyla silmeniz boya tutuculuğunu arttıracaktır. Silinme işlemi bitince bir kaba boşalttığınız ceviz rengi boyanızı yumuşak fırça darbeleriyle mobilyanıza sürün. Eğer mobilyanız açık renk bir mobilyaysa birinci kat boyayı bitirdikten sonra 24 saat boyanın kurumasını bekleyin.

Boya Aşamasında Dikkat Edilecek Unsurlar

  • Katlar arası kuruma süresini 24 saat tutarsanız mobilyanızda soyulmalar yaşamazsınız.

  • Boya işlemi bitince tekrar 24 saat bekleyip verniğini atın.

  • Vernikleme işlemi işin en önemli kısmıdır.

  • Acele etmeden, iz yapmadan verniği atmak mobilyanızı güzel gösterir.

  • Birinci kat vernikleme işlemi bitince tekrar 24 saat bekleyip ikinci kat verniği uygulayın.

  • En fazla üç kata kadar vernik atabilirsiniz.

Unutmayın vernik mobilyanızın koruyucusudur. Bir kaç gün içinde kuruyan mobilyanız kullanıma hazırdır.

Ceviz Rengi Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Ceviz rengi boya nasıl yapılır? Sorusundan sonra gelelim boya yapmanın püf noktalarına. Katlar arası bekleme süresinden bahsetmiştik. Aslında en önemli püf nokta budur. Sonraki önemli nokta fırçanızın ya da rulonuzun ipek içerikli olmasıdır.

Büyük alanları ipek ruloyla, küçük alanları ipek fırçayla boyarsanız mobilyanızda kesinlikle fırça izi kalmaz. Fırça izi olmazsa mobilyanızın daha profesyonel boyandığı ortaya çıkar. Bu konuda daha fazla  bilgi almak için lütfen https://www.hizliresim.com/blog/ sitesini inceleyiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...