Bankacılık Maaşları Ne Kadar?

Bankacılık Maaşları Ne Kadar?

Bankacılığın maaşları toplumun birçok kesimi tarafından merak edilen sorulardan biridir. Kişiler çocuklarına veya öncelikli olarak kendilerine kariyer planı yaparken seçecekleri mesleklerin maaşlarına da dikkat etmektedir. Son zamanlarda öne çıkan mesleklerden biri olan bankacılık maaşları da bir hayli merak oluşturmuştur. Türkiye’ye de hizmet veren en popüler bankaların çalışanlarına verdiği ortalama maaşlar ne kadardır inceleyelim.

Garanti Bankası Çalışan Maaşları Ne Kadar?

Garanti bankası çalışan maaşları diğer bankalar ile kıyaslandığında daha yüksek olmaktadır. Ayrıca garanti bankasında maaşlara yılda 2 kez zam yapılmaktadır. Çalışanlarına verdiği maaşlar çalışanın unvanına göre değişiklik göstermekte olup Garanti bankası çalışan maaşları;

  • Gişe Memur maaşı mesleğe ilk başladıklarında asgari ücret olurken çalışma yılına göre maaşa zam almaktadır.
  • Müşteri Temsilcisi aylık ortalama 4500 TL alırken performansa göre de extra prim almaktadır.
  • Müdür Maaşı tam olarak bilinmemekle birlikte en düşük 15 bin en yüksek ise 35 bin TL olduğu konuşulmaktadır.

Ziraat Bankası Çalışan Maaşları Ne Kadar?

Ziraat bankasında çalışmak isteyen kişilerin merak ettiği sorulardan biri olan ziraat bankası maaşları en düşük ücret asgari ücret olarak belirlenmiştir. Ayrıca buna ek olarak hizmet yılına göre maaşa zam yapılmakta olup birde performansa göre primde verilmektedir.

Denizbank Çalışan Maaşları Ne Kadar?

Denizbank diğer bankalara göre çalışanları arasında bir ayrım yapmadan çalışanlarının tümüne piyasa şartları ve enflasyon koşullarını dikkate alarak maaş ve ek imkanlar vermektedir. Bununla birlikte Denizbank da diğer tüm bankalar kadar personel maaşı ve haklar sunmaktadır.

Bunun yanı sıra tüm bankalarda yabancı dil tazminatı, eğitim tazminatı da çalışanlara verilmektedir.

Bankacılık Hakları Nelerdir?

Bankacılık birçok kişinin kariyer imkanının yüksek olduğu için ve çalışma şartlarının iyi olması sebebiyle tercih ettikleri meslektir. Maaş bankacının doğal hakkı olurken bunun yanı sıra yan haklarda banka çalışanlarına tanınmaktadır. Bankacılık yan hakları özel sağlık sigortası, bireysel emeklilik, tatil imkanları belli ücret karşılığında banka çalışanlarına verilebilmektedir. Bunların yanı sıra ikramiye ve prim, ödüllendirme ve sosyal yardımlar da yan haklar olarak sayılmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...