4 Yıllık Fizyoterapi Maaşları

4 Yıllık Fizyoterapi Maaşları

Son yıllarda gençlerin çok daha fazla ilgi duydukları ve pek çok kişi tarafından talep gören 4 yıllık fizyoterapi maaşları özel ya da kamu kuruluşlarında farklı olmaktadır. Fizyoterapi 4 yıllık fizik tedavi bölümü okuyanlar ile 4 yıllık fizik tedavi bölümünü tercih edenlerin en çok araştırdığı konuların başında maaşlar gelmektedir.

Fizyoterapi Bölümü Nedir?

Fizyoterapistlik mesleği hareket bozukluğuna neden olan her türlü yaralanma ile hastalık ve yaşlılıkta oluşan ağrı, fonksiyon bozukluklarında uzman hekim tanısı sonrasında fizyoterapi değerlendirme şekilleri kullanılarak yaşam kalitesini artıran bir meslek grubu olmaktadır. Fizyoterapi maaşları özel sektörde ve devlette olmak üzere iki ayrı grupta inceleme yapılmaktadır. Devlet hastanelerinde kadrolu çalışan fizyoterapi uzmanları en düşük 4 bin ile 5 bin lira arasında maaş almaktadır. Bu alanda uzman olan kişiler özel sektörde görev yapması halinde maaşlarda düşüşler olmaktadır. Fizyoterapi mesleğine başlamayan ve özel alanda görev yapanlar asgari ücretten başlamaktadır.

Kamuda 4 Yıllık Fizyoterapi Maaşları Ne Kadar?

Kamuda 4 yıllık fizyoterapi maaşları en fazla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu duruma göre 2022 yılı kamu fizyoterapi maaşları şu şekilde olmaktadır.

  • 5 yıldan daha az olan çalışanlar için 5 bin 138 TL maaş almaktadır,
  • 5 yıl ile 10 yıla kadar olan çalışanlar ise 5 bin 203 TL maaş almaktadır,
  • 10 yıl ile 15 yıl arasında çalışanlar 5 bin 307 TL maaş alır,
  • 15 yıl ile 20 yıl arasında çalışanlar 5 bin 457 TL maaş alır,
  • 20 yıldan daha fazla olan çalışanlar ise 5 bin 650 TL maaş almaktadır.

Özelde 4 Yıllık Fizyoterapi Maaşları Ne Kadar?

Özelde 4 yıllık fizyoterapi maaşları kamu alanında çalışma fırsatı yakalamayan fizyoterapistlerin merak ettiği konuların başında gelmektedir. Buna göre özel kurumda çalışan fizyoterapistlerin maaş oranları şunlardır;

  • En düşük fizyoterapi maaşları 2 bin 700 TL olmaktadır,
  • En yüksek fizyoterapi maaşları 4 bin 750 TL olarak belirlendiği için bu duruma göre çalışma yöntemleri seçilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...