2 yıllık en iyi bölümler

2 Yıllık En İyi Bölümler Hangileri?

Üniversiteye gidecek kişiler için, rehber niteliği taşıması amacıyla bu yazımızı yazmaya karar verdik. 2 yıllık en iyi bölümler ve iş imkanları hakkında detayları yazımızda bulabilirsiniz. 2 yıllık bölümler, ön lisans olarak geçmektedir. Ön lisans düzeyinde bir tercih yapabilmek için TYT sınavı baz alınmaktadır.

2 yıllık en iyi bölümler arasında yer alan bir bölüme gidebilmek adına, TYT puanınızı yüksek tutmalısınız. TYT puanınız ne kadar yüksek ve başarı sıralamanız ne kadar iyi olursa o kadar kaliteli bir üniversiteye gitme şansı bulursunuz.

2 Yıllık En İyi Bölümler Listesi

Bu alt başlıkta kısa bilgiler ile birlikte bölüm isimlerini de sizlere vereceğiz. 2 yıllık en iyi bölümler listesi:

1)     İlk ve Acil Yardım

Hastaneye gelmeden önce, hastaya gerekli hayati müdahalelerin yapılması için İlk ve Acil Yardım ekiplerinden faydalanılır. Mesleğin temel amacı; hastanın, hastaneye kadar güvenli, hızlı ve sağlıklı bir biçimde ulaşmasıdır. Gerekli ilk yardım müdahaleleri de, İlk ve Acil Yardım ekibinin sorumluluğundadır.

2)     Anastezi

en iyi 2 yıllık bölümler

Sayısal alanda başarılı bir öğrenciyseniz, bu alanı tercih edebilirsiniz. En iyi 2 yıllık bölümler arasında yer alan anestezi bölümü mezunları, anestezi uzmanlarının yanında görev yaparlar. Verilecek olan anestezi koşullarının doğru olup olmadığını, cihazların açık veya kapalı olduğunu kontrol ederler.

3)     Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden mezun olan kişiler, diş hekimlerine yardımcı olmak amacıyla çalışırlar. Özel veya Devlet hastaneleri fark etmeksizin pek çok yerde iş bulma imkanları vardır. Özel diş polikliniğinde de çalışabilirler.

4)     Adalet

Adalet Bölümü temel olarak hakim ve savcılara yardımcı olacak elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yani 2 yıllık Adalet Bölümü’nden mezun olan bir kişi, savcılara ve hakimlere yardımcı olmak üzere iş bulabilir.

5)     Çocuk Gelişimi

2 yıllık olan Çocuk Gelişimi Bölümü, çocuk gelişimi yardımcı personeli olarak görev almaktadırlar. 4 yıllık Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun olan kişilerin yanında yardımcı olarak görev alabilirler. En iyi 2 yıllık bölümler arasında, Çocuk Gelişimi Bölümü de bulunmaktadır.

6)     Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar programcısı olmak için okunabilecek 2 yıllık bir bölümdür. Bölümden mezun olduktan sonra, pek çok yerde iş bulabilirsiniz. Web tasarım işleri, program kodlama işleri, teknik destek ve daha pek çok konuda iş fırsatı karşınıza çıkacaktır.

7)     Odyometri

İşitme zorluğu yaşayan kişilerin, işitme zorluğu derecesini belirleyip, ona en uygun cihazın sağlanması, Odyometri Bölümü mezunları tarafından yapılan bir iştir. 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bir bölümüdür.

8)     Grafik Tasarım

Tasarım ile aranız iyiyse gidebileceğiniz en iyi bölümler arasında Grafik Tasarım yer almaktadır. 2 yıllık en iyi bölümler arasında yer alan bu bölümden mezun olduktan sonra, pek çok alanda iş bulabilirsiniz. İş bulabileceğiniz alanlar:

  • TV kanallarında grafik tasarımcı olabilirsiniz.
  • Kurumsal şirketlerin grafik bölümlerine girebilirsiniz.
  • Fotoğraf ajanslarında iş bulabilirsiniz.
  • Reklam ajanslarında çalışabilirsiniz.
  • Yayınevleri, gazeteler, matbaalar ve dijital prodüksiyon şirketlerinde de iş bulabilirsiniz.

En iyi 2 yıllık bölümler arasında yer alan Grafik Tasarım mezunu olduktan sonra, Devlet kurumlarında da iş bulma olanağınız var.

Daha fazla bu tarz yazı görmek isterseniz, web sitemizin blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...