eski çizgi filmler

Hafızamızda Yer Eden Eski Çizgi Filmler

Eski zamanlarda yayımlanan çizgi filmler, 7’den 70’e hemen hemen herkesin ilgisini çekmekteydi. Eski çizgi filmler konusunu ele alırken döneminde oldukça çok beğeni toplayan serileri ele aldık. Efsane çizgi filmleri ve onların muazzam konularını hatırlamak veya öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Çizgi filmlerin çizim teknikleri gün geçtikçe gelişmekte ve değişmektedir. Değişimler sonucunda ortaya görsel açıdan daha gerçekçi çizgi filmler çıkmaktadır. Gerçekçilik konusunda sorunu olmayan bu yapımlar yine de eski çizgi filmler kadar beğeni toplamıyor.

Geçmişi anımsamanın çağrışım yaptığı duygular değişken olabilir. Kimimiz hüzünlenirken kimimiz ise mutlu hissedebilir. Sizlerde yazımızı okuduktan sonra içinde bulunduğunuz duygu durumunu yorumlarda belirtebilirsiniz.

Efsane Olmuş Eski Çizgi Filmler

Döneminin efsanesi olmaya başarmış çizgi filmler ve konuları ile sizlerleyiz. Efsane olmuş eski çizgi filmler listesi;

1)     Afacan Dennis

Henüz 6 yaşında olan Dennis’in yaptığı afacanlıklar zamanında pek çoğumuzun hoşuna gitmişti. Mahalleye kök söktüren bu minik afacan ve köpeği halen anılarımızda ki yerini koruyor. Eski çizgi filmler denildiği zaman akla gelen ilk eserlerden biri olması da bunu ispatlar nitelikte.

Arkadaş çevresi ile birlikte kurdukları planlar ve yaptıkları kurnazlıklar ile bütün herkese tehdit oluşturmaktadır. Yapılan bu yaramazlıkların perde arkasında ise gerçek bir yaşam hikayesi var. Biraz dramatik bir yaşam hikayesi olduğundan ve bugün ki konumuz ile tam uymadığından dolayı, bu hikayeye bu yazımızda yer vermedik.

2)     Tom ve Jerry

Tom ve Jerry’i kim unutabilir ki! Belki de gelmiş geçmiş en iyi çizgi filmler arasında yer almaktadır. Eski çizgi filmler denildiği zaman akla ilk gelenlerdendir. Kedi ve farenin heyecanlı kovalamacaları, akıl oyunlarını konu alır. Tom ve Jerry’nin bu kadar sevilmesinin sebeplerinin başında, bizlere göre çizim tekniği ve senaryosu yer almaktadır.

Tom ve Jerry hayranıysanız, her izlediğinizde tekrar tekrar zevk alabileceğiniz bir yapıma sahipsiniz demektir.

3)     Müfettiş Gadget

Vücudun çeşitli bölmelerinden çıkartabildiği aletler sayesinde, suçlu yakalama konusunda uzmanlaşmış olan müfettişimiz, pek çoğumuzun çocukluk kahramanı. Eski çizgi filmler listesi yapıp, Müfettiş Gadget’i eklememek olmaz dedik.

Harika kovalamacaları ve hepimizin korkulu rüyası olan kötü karakteri ile bu dizi yeniden izlenmeye değer bir yapım. Yıllar sonra beyazperdede kendine yer bulsa bile, eski yapımların tadını pek çok izleyici alamamıştır.

4)     Bugs Bunny

Sevimli tavşanımızın, birbirinden heyecanlı hikayelerini izlerken ne kadar da keyif alırdık. Eski çizgi filmler arasında unutulmayacaklardan biri de Bugs Bunmy’dir. Buggs Buny çizimi, senaryosu ve daha pek çok detayı ile efsane çizgi filmler arasında yer almaktadır.

Zeki ve afacan tavşanımız ile onu avlamak isteyen avcı arasında bulunan tatlı rekabet hepimizi güldürmüştür. Yeniden yad etmek isteyenler yazımızı okuduktan sonra en beğenilen Bugs Bunny bölümlerinden izleyebilirler.

5)     Red Kit

Gölgesinden hızlı silah çeken kovboy tanımı ile hayatımıza giren, çocukluğumuzun kahramanlarından biri olmayı başarmış bir efsane. Dalton kardeşler ile girdiği mücadelelerden her zaman galip gelen taraf olan Red Kit, yıllar sonra da efsane olarak hatırlanacak bir yapım.

Eski çizgi filmler listemizin 5. ve son eseri olan bu şaheseri hiç izlemediyseniz, kaybettiklerinizden haberiniz yok demektir.

 

1 thoughts on “Hafızamızda Yer Eden Eski Çizgi Filmler”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...