en pahalı arabalar listesi

En Pahalı Arabalar Listesi 2021

Dünya üzerinde bulunan pek çok model ve marka araba bulunmaktadır. Fakat bazı marke ve modeller, yalnızca fiyatlarıyla bile, rakiplerine fark atmaktadırlar. En pahalı arabalar listesi 2021 yılı yazımızda, dünya üzerinde bulunan en lüks ve en değerli araçları sizler için inceleyeceğiz.

Bugatti, Mercedes, Rolls-Royce gibi markaların sunmuş olduğu pahalı arabaları merak ediyorsanız, yazımızın tamamını okumanızı tavsiye ederiz.

En pahalı arabalar listesi;

1)    Rolls-Royce Boat Tail (28.000.000 $)

28 milyon dolarlık fiyatlandırmasıyla, dünyanın en pahalı arabası olan Rolls-Royce Boat Tail’in özellikleri de kendi gibi lüks ve kaliteli. Özellikle dış cephe özelliği, aracın diğer özelliklerinden daha çok ilgi görüyor. Aracın bazı özellikleri;

  • Eşi benzeri olmayan, iki tonluk dış cephe.
  • İç kısımda kullanılan kaplamaların yüksek kalitesi.
  • Şampanyaları soğuk tutmak adına tasarlanmış bir adet buzdolabı.

Aracın bazı lüks özellikleri arasında yer alıyor.

2)    Bugatti La Voiture Noire (18.700.000 $)

18.7 milyon dolarlık bir servete mal olan bu araç, 1.479 beygir gücüne (1.102 kilovata kadar) sahiptir. En pahalı arabalar listesi içerisinde 2. sırayı alan bu araç, 18.7 milyon dolara satılarak, 2.lik sırasını hakketmiştir.

Aracın pek çok lüks özelliği olduğunu söylemek mümkün. Dış görünüş olarak da, özellikle zenginlerin almak isteyeceği tarzda bir özel tasarıma sahip. Anladığımız kadarıyla araç sadece 1 tane üretilmiş ve onunda satımı gerçekleşmiştir.

3)    Bugatti Centodieci (9.000.000 $)

9 milyon dolarlık bu canavar, Pebble Beach otomobil haftasında, müşterilerin beğenisine sunulmuştur. Araç yalnızca 10 tane üretildiği için, değeri daha da artmakta ve 10 tane üretilmiş olması onu özel kılmaktadır.

Bugatti’nin 110. yıl dönümünü kutlamak amacına çıkartmış olduğu, nadir ve özel bir modeldir. Dünya üzerinde şu ana kadar yapılmış en güzel ve en ayrıcalıklı otomobiller arasında yer almaktadır.

4)    Mercedes Maybach Exelero (8.000.000 $)

Yalnızca 1 kereye mahsus olmak üzere üretilen bu aracın değeri 8 milyon dolardır. 690 beygir gücüne sahip olan araç, yaklaşık olarak saate 350 km hıza ulaşabilmektedir. En pahalı arabalar listesi 4. sırasında yer alan Mercedes Maybach Exelero, çıktığı günden bu yana olan enflasyon oranları hesaplandığında, 10 milyon dolardan fazla değere sahip olacağı düşünülen bir araçtır.

5)    Bugatti Divo (5.800.000 $)

Bugatti’nin kullanıcılarına sunmuş olduğu bu harika aracın değeri 5.8 milyon dolar. Zenginlerin oldukça hoşuna giden özelliklere ve oldukça güzel spor bir tasarıma sahip. En pahalı arabalar listesi için 2021 yılı itibariyle 5. sırayı almayı başaran bu araç, hem hız hem de konforu aynı anda sunmaktadır.

Aracın özellikleri ise;

  • Hafif tekerleklere sahip.
  • Benzerlerine nazaran daha hafif bir araç.
  • Oldukça üst düzey bir aerodinamik araç içerisinde mevcut.

Aracımızın en çok göze çarpan özellikleri arasında, aracın tasarımında kullanılan deniz mavisi renkte göze çarpmaktadır. Araç gerçekten oldukça şık ve güzel bir görünüme sahiptir. En pahalı arabalar listesi 5. sırasında yer alan bu aracın ardından, listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Eğer daha fazla yazı okumak isterseniz, buraya tıklayarak blog kısmımıza ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...