En iyi savaş filmleri

En İyi Savaş Filmleri | Savaş Filmi Önerisi

2021 yılında yayımlanmış olan savaş filmlerini topluca değerlendirdikten sonra, çoğunluk tarafından daha fazla beğenilen filmleri sizler için listeledik. En iyi savaş filmleri geçmişten 2021 yılına kadar listelenmiş şekilde birazdan sizlerle.

Savaş filmleri hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse genellikle tarihi olayları konu almaktadırlar. Tarihi olayları konu alan savaş filmleri bazen gerçeği çarpıtsa bile, genellikle izleyiciye doğru bilgileri aktarmaktadırlar.

En iyi savaş filmleri;

1)    The Pianist (Piyanist 2002)

IMDb’den tamı tamına 8,5 puan almayı başaran, İkinci Dünya Savaşını konu alan savaş filmidir. Piyanist, milyonlarca seyircisini ağlatmayı başarmış final sahnesi ile de herkesin aklına kazınmıştır. Polanyalı bir Yahudinin hayatta kalmaya çabalamasını konu eden savaş filmidir.

2)    Er Ryan’ı Kurtarmak (Saving Private Ryan 1998)

IMDb’den 8,6 almış olan Er Ryan’ı kurtarmak filmi, listemizin 2. sırasında yer alıyor. Savaş filmi önerisi verilirken akla gelen ilk yapıtların başında yer alan bu filmde de İkinci Dünya Savaşı teması var. Filmin konusu, 4 çocuklu bir annenin, savaş nedeniyle 3 evladını toprağa verdikten sonra, sağ kalan son çocuğu için ülkeyi ayağa kaldırmasını temel alıyor.

Annenin isteği üzerine, Er Ryan’ı kurtarmak için toplamda 8 kişilik bir ekip kuruluyor. Kurulan ekip, can pazarının yaşandığı bölgelere giriyor. Film, savaş filmleri arasında efsane kategorisinde yer alabilecek cinsten konuları ve sahneleri içerisinde barındırıyor.

3)    1917 (2019 Yapımı)

IMDb’den 8,3 puan almayı başaran bu film, son yıllar içerisinde yapılmış en iyi savaş filmleri arasında yer alıyor. Film adından da anlaşılacağı üzere 1917 yılında geçiyor. Yani, 1. Dünya Savaşı teması filmin bütününe hakim.

1.600 askerin ölümünü engellemek üzere, 2 asker zorlu bir göreve çıkarlar. Görevleri, birliklerin ölümcül tuzaklara gitmesini engellemektir. Görevlerini gerçekleştirmek için ise düşman birlikleri arasından geçmeleri gerekmektedir. İmkansız gibi görünen bu görev ve görev esnasında yaşanan tüm olayları görmek için 1917’yi izlemelisiniz.

 

4)    Braveheart (Cesur Yürek 1995)

Mel Gibson’ın baş rolünü üstlendiği Cesur Yürek’in IMBD puanı 8,3’tür. Film İskoçya’nın, İngiltere tarafından yaşadığı zorlukları göstermek amacıyla çekilmiştir. En iyi savaş filmleri arasında yer alan bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Filmin konusu, İngiliz askeri tarafından tecavüze uğrama aşamasında olan bir İskoç kadınını sevgilisi olan William (Mel Gibson) kurtarır. Askeri öldüren William, İskoç halk kahramanı olarak da anılmaktadır. Film, öldürülen askerden sonra yaşanan ve dönemin gidişatını değiştiren olayları konu almaktadır.

5)    120 (2008)

120, bir Türk savaş filmidir. En iyi savaş filmleri arasında yer almayı kesinlikle hakkeden ve yakın tarihimizi bizlere anlatan muazzam bir sanat eseridir.

120 filmi, yaşları 12 ila 17 arasında olan kahraman atalarımızın orduya cephane taşımak için göğüs gerdiği zorlukları anlatmaktadır. Yanlış okumadınız! Evet 12 ila 17 yaşları arasında ki atalarımızın çektiği zorluklar. 1. Dünya Savaşı esnasında çekilen zorlukları ve verilen büyük mücadeleyi konu alan bu filmi muhakkak izlemelisiniz.

 

En iyi savaş filmleri ve benzeri yazılarımızdan daha fazla haberdar olmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...