en iyi psikoloji kitapları

En İyi Psikoloji Kitapları | +10 Kitap Önerisi

Bu yazımızda sizlere, psikoloji kitap tavsiyelerinde bulunacağız. En iyi psikoloji kitapları sıralamamız, tamamen özneldir. Yani, sizler için en iyi kitaplar listesi değişkenlik gösterebilir. Sizler için genel olarak beğenilen ve sevilen psikoloji kitapları arasından, güzel bir liste oluşturmaya çalıştık.

En iyi psikoloji kitapları listemize yeni kitap eklenmesi gerektiği düşüncesindeyseniz, yazımızın sonunda yorumlardan bizleri bilgilendirebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, psikolojik kitapları derlediğimiz listemize geçiş yapmak istiyoruz.

En İyi Psikoloji Kitapları Sıralaması

Sizlere vereceğimiz kitapların yazarları, psikoloji konusunda oldukça ileri seviyededirler. Söyledikleri her şey kesin kanun olmasa bile, yüksek bilgi birikimlerinden faydalanmanın, sizlere çok güzel şeyler katacağı düşüncesindeyiz.

En iyi psikoloji kitapları:

1)     Kitleler Psikolojisi | Yazar: Gustave le Bon

Kitlelerin Psikolojisi kitabı, kitlelerin davranışları hakkında oldukça güzel detayları içerisinde barındırmaktadır. Yazar le Bon, kitlelerin psikolojik analizini, oldukça güzel bir biçimde kitapta okuyucuyla buluşturmaktadır.

En iyi psikoloji kitapları arayışındaysanız, Kitleler Psikolojisi başlamak için güzel bir kitap. Yazar hakkında kısa bir bilgiler vermek gerekirse; le Bon Fransız filozof ve sosyolog olarak bilinir.

2)     Bir Psikiyatristin Gizli Defteri | Yazarlar: Gary Small ve Gigi Vorgan

İnsanların psikiyatriste gittiklerinde neler anlattığını bilmek istiyorsanız, Bir Psikiyatristin Gizli Defteri tam sizlere göre. Kitap içerisinde karşılıklı diyaloglar ve tanı koymalar ile sürükleyici bir anlatım mevcut. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, okurken hem bilgileneceğiz hem de aşırı derece şaşkınlığa düşeceğiniz kitaplar arasında.

3)     İnsan ve Davranışı | Yazar: Doğan Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlu 1938 yılında Silifke’de doğmuştur. Psikoloji adına ülkemizde yer alan en önemli isimlerin başında yer almaktadır. Doğan Cüceloğlu 16 Şubat 2021’de hayata gözlerini İstanbul’da kapatmıştır. Kendisinden geriye kalan eserleri arasında olan İnsan ve Davranış, Türk toplumunun oldukça güzel bir analizidir.

En iyi psikolojik kitaplar içerisinde yer alan İnsan ve Davranış kitabını okumadıysanız, muhakkak okumanızı tavsiye ediyoruz.

4)      Duyguların Psikolojisi ve Duygusal Zeka | Yazar: Nevzat Tarhan

en iyi psikolojik kitaplar

Ülkemizde yer alan en önemli bilim insanlarından biri de Nevzat Tarhan’dır. Nevzat Tarhan, Duyguların Psikolojisi ve Duygusal Zeka adlı eseri sayesinde, pek çok ödüle layık görülmüştür. Psikolojik eserler arasında muhakkak okumanızı tavsiye ettiğimiz bir diğer eserde, bu eserdir.

En iyi psikolojik kitaplar arayışınıza kolaylıkla bu kitap ile son verebilirsiniz.

5)     Zor Bir Ailede Büyümek | Yazarlar: Susan Forward ve Craig Buck

Zor bir çocukluk geçirdiğinizi ve zor bir ailede büyüdüğünüzü düşünüyorsanız, bu eseri okuyarak kendinize daha pozitif bir yol çizebilirsiniz. Zor Bir Ailede Büyümek adlı eser içerisinde, çocukların yetiştirildiği ebeveynler tarafından yaşadığı şiddet, korku ve benzeri olumsuz durumları ele alıyor.

En iyi psikoloji kitapları konusunda Zor Bir Ailede Büyümek eseri, sizlere tavsiyemizdir. Kitap temel olarak zor bir ailede büyüyen yetişkinler için, yeni bir hayatın mümkün olduğunu, hayatlarını yeniden kazanmaları için neler yapması gerektiğini anlatıyor.

Kitap tavsiyelerimizi beğendiyseniz ve daha fazla tür hakkında kitap tavsiyesi yapmamızı isterseniz, yorumlar kısmından bizlere belirtebilirsiniz.

Daha fazla blog içeriğimize ulaşarak çeşitli konularda olan bilgi birikiminizi artırabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...