en iyi köpek cinsleri

En İyi Köpek Cinsleri Rehberi

Her hayvan dostumuzun, birbirinden harika özellikleri bulunmaktadır. En iyi köpek cinsleri yazımızda, genel olarak en çok beğeni alan ve en çok sevilen köpekleri listeledik. Sizlerin düşüncesine göre, bu köpek cinslerinin sıralaması tamamen farklı olabilir.

En iyi köpek cinsleri içeriğimizde yer alan köpekler, dünya genelinde beğenilen ve sevilen ırklardır. Birbirinden ayrı karakteristik özelliğe sahip olan bu türler hakkında daha fazla bilgi almak için okumaya devam edebilirsiniz.

1)     Yorkshire Terrier

  1. yüzyılın ortalarında (1800’ün ortaları) ortaya çıkan bir türdür. Yine 1800’lü yıllarda İngiltere’den İskoçya’ya doğru yaptıkları göç sonrasında, tüm dünyada tanınırlık kazanan bir ırktır. Yorkshire Terrier oldukça zeki, sevimli, atılgan, enerji dolu bir cins olarak bilinmektedir.

En iyi köpek cinsleri arasında yer alan Yorkshire Terrier, bebeklik eğitimine göre özellik alan bir köpektir. İlgi ve alakayı aşırı derecede seven Terrier köpekleri, yetiştirilme tarzlarına göre uysal veya saldırgan bile olabilirler.

2)     Dogo Argentino

Dogo Argentino tehlikeli görüldüğü için pek çok ülke tarafından yasaklanmış bir köpek cinsidir. 1920 yılında bir doktor tarafından tasarlanan bu cins, daha sonra Boer ve Bulldog gibi ırkların genleri kullanılarak zenginleştirilmiş bir gen havuzuna sahiptir.

Dogo Argentino dünya genelinde bulunan en iyi köpek cinsleri içerisinden bir tanesidir. En iyi köpeklerin sıralandığı listelerde, büyük köpekler kategorilerinde daimi bir yeri mevcuttur.

3)     Sivas Kangalı

Bilinen tarihin ilk yıllarından beri var olan bir köpek cinsi olan Sivas Kangalı, dünya genelinde büyük bir üne sahiptir. En iyi köpek cinsleri denildiği zaman, ülkemizde hemen herkesin aklına Sivas Kangalı gelmektedir. Bunun temel sebebi, sahip olduğu üst düzey zekadan kaynaklanmaktadır.

Sivas Kangalı genel olarak koruma amaçlı kullanılan bir ırktır. İş yerlerinin korunmasından sürülerin korunmasına kadar, pek çok yerde koruma amaçlı tercih edilmektedir. Aynı zamanda doğru bir eğitim ile sosyalleşebilirler. Yine doğru eğitim sayesinde, çocuklarınız ile oldukça iyi arkadaş olabilirler.

4)     İngiliz Pointer

İngiltere’ye özgü bir ırk olan pointerlerin, yaklaşık olarak 1500 yılından beri var olduğu düşünülmektedir. Avcılık alanında sıklıkla tercih edilen bir köpektir. Eğitim süreci oldukça zorlu bir köpek cinsidir. Titizlik ve bilinç ile eğitilmezse sorunlar yaşayabilirsiniz.

En iyi köpek cinsleri listemizde yer alan pointerler, kaliteli bir eğitim ile aile içi yaşantıya uyum sağlayabilirler. İngiliz Pointer ırkının avcı içgüdülerine sahip olduğu düşünülmektedir. Sahip oldukları bu içgüdüleri, onun ile aynı anda başka bir cins hayvan beslemenize engel olabilir. Yani, İngiliz Pointer ırkının yanına, tavşan, kedi ve benzeri hayvanları sahiplenmekten kaçınmanız tavsiye edilmektedir.

5)     Dalmaçyalı

Hırvatistan kökenli olduğu düşünülen bu türün, 1500’lü yıllardan beri de var olduğu düşünülmektedir. Harika bir av köpeği olmasının yanı sıra, koruma amaçlı da kullanılabilen bir türdür. Sadakati ve cesareti ile diğer türlerin önünde kendisine yer bulmaktadır. 101 Dalmaçyalı çizgi filmi sayesinde en iyi köpek cinsleri arasında yer alan bu cins, dünya genelinde üne sahip olmuştur.

Yazımızı beğendiyseniz ve daha fazla içeriğimizi görmek istiyorsanız, sitemizin blog kısmını ziyaret edebilirsiniz. Köpek eğitimi ve benzeri konularda hakimiyetiniz yoksa ilk defa köpek sahiplenecekseniz, eğitim için uzmanlara danışabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...