en iyi kişisel gelişim kitapları

Okumanız Gereken En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim kitapları, insanların kendilerini geliştirmesi ve daha üstün özelliklere sahip olması için önemlidir. Sizlere vereceğimiz en iyi kişisel gelişim kitapları sayesinde, kendinizi oldukça güzel biçimde geliştirebilirsiniz. Kişisel gelişim kitaplarını okumadan önce ki bakış açınız ile okuduktan sonra ki bakış açınız, birbirinden tamamen farklı olabilir.

Bu sebeple en iyi kişisel gelişim kitapları ile kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz harika yabancı kişisel gelişim kitapları sayesinde, yeni ve daha iyi bir bakış açısıyla hayat yolculuğunuza devam etmenizi temenni ediyoruz.

1)     Siyah Kuğu Olasılıksız Görünenin Etkisi – Nassim Nicholas Taleb

Siyah kuğu tabiri, olması imkansız olanı kastetmektedir. Ünlü yazar Nassim Nicholas Taleb’in kaleme aldığı “Siyah Kuğu Olasılıksız Görünenin Etkisi” adlı eseri, hayatları boyunca risk alıp, imkansızı başarmış insanlara yeni bir bakış açısı sunuyor.

En iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan bu kitap, sizlere daha önce ki başarılardan ilham almanıza olanak tanıyacaktır.

2)      İktidar-Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası – Robert Greene

Daha güçlü, daha iyi, daha başarılı, daha fazla saygı duyulan biri olmak istiyorsanız, bu kitap tam sizler göre. Robeert Gree’nin kalame aldığı bu kitap, iktidar ve güç sahibi olmak için gereken 48 temel yasaya göz atıyor. Kendi özünüz ile gücünüzün çekirdeğini nasıl birleştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bu kitap tam sizlere göre.

3)     Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephen Covey

Kitap hakkında yapılmış yorumlara bakmak bile, kitabın ne kadar iyi olduğunu anlatmaya yetmiyor. Rahatlıkla son 10 yıl içinde çıkan en iyi kişisel gelişim kitapları sıralamasında en iyilerden biri olduğu belirtilebilir.

Gündelik hayatımıza, aile hayatına, iş hayatına ve hayat yolculuğumuzda karşımıza çıkan fırsatlara nasıl bakacağımızı çok net biçimde anlatan bir kitap. Liderlik özelliğini artırmak ve başarılı olmak isteyen kişilere özel olarak tavsiye ediyoruz.

4)     İyi Hissetmek – David Burns

Bilimsel olarak test edilmiş verilerden yola çıkan, Psikiyatrist David Burns’ün kaleme aldığı bir kitaptır. Hayata daha olumlu bakmak ve geçirdiğiniz zamandan daha fazla keyif almak istiyorsanız “İyi hissetmek” adlı eseri mutlaka okumalısınız.

En iyi kişisel gelişim kitapları içinde yer alan bu eser aynı zamanda “eylemsizlik/iş yapmama isteği” ile ilgili sorunlarında çözümünü okurlarına sunuyor. Özgüveninizi ve yaptığınız işlerin verimini artırmak istiyorsanız, İyi Hissetmek’i mutalaka okumalısınız.

5)     Kendime Düşünceler – Marcus Aurelius

Milattan sonranın ilk yüzyıllarında kaleme alınan bu eser, Roma İmparatoru olan Marcus Aurelius’un yazdığı bir eserdir. O çağlardan bu zamana kadar güncelliğini koruyan bu eser, günümüzden yaklaşık olarak 1850 yıl önce yazılmıştır.

En iyi kişisel gelişim kitapları kategorisinde hala sıklıkla tavsiye edilen “Kendime Düşünceler” eseri, büyük bir filozofun eseridir. Hayatı daha iyi anlama, doğa ile insan arasında ki ilişkiyi tam olarak kurmak için bu eseri okumanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

Roma İmparatoru olan Marcus’un 161 yılında doğduğu ve 180 yılında vefat ettiği düşünülürse bu kitap sizlere tarihi açıdan da, güzel bir bakış açısı kazandıracaktır.

Daha fazla blog yazımızı ziyaret etmek isterseniz, buraya tıklayarak web sitemizin blog kısmına gidebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...