En İyi İnternet Hız Testi Araçları Hangileridir?

İnternet hızınızın ne kadar değerde olduğunu merak ediyor musunuz? Daha önce internet hızına dair test yapma şansınız oldu mu? İnternet hız testi nasıl yapılır ya da yükleme hızı olarak internet upload hızı, indirme hızı dediğimiz internet download hızınızı merak ediyorsanız eğer öncelikli olarak ping süresine bakarak kontrollerinizi yapabilirsiniz. Bunların daha da ötesinde sizlere hız testi sunan siteleri, bu sitelerin hangi verileri sizlere sunduğunu paylaşmak istiyoruz.

Hız Testi Siteleri Hangi Bilgileri Verir?

İnternet hızını test edeceğiniz web siteler, test ettikleri sunucularıyla beraber size indirme hızı, yükleme hızı, ping değeri gibi önemli bilgileri verir. İnternet bağlantınızı bu yönde ne kadar efektif kullandığınız ya da kullanamadığınıza dair bilgilendirme sağlamış olur.

internet hiz testi nasil yapilir
internet hiz testi nasil yapilir

Türkiye’de Popüler Hız Testi Siteleri Nelerdir?

İlk akla gelecek sitelerden biri Türk Telekom Hız Testi sitesidir. Bunun için ttkom adresini kullanabilirsiniz. İnternet sitesi olarak tercih edeceğiniz TTnet hız testi ile birlikte download, upload hızı, ping süresi gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Bir başka internet hız testi yapan web sitesi ise hiztesti.com.tr adresidir. Bu internet sitesinde de yine tüm indirme, yükleme hızı ve ping sürelerine ulaşabilirsiniz. Bu site de Türk Telekom’a ait bir web sitesidir.

İnternet hızına bakacağınız bir diğer web sitesi de fast.com adresi olacaktır. Netflix’e ait olan bu altyapı, insanların hızlı bir altyapıya sahip olup olmadıklarını kontrol etmek adına geliştirdiği bir internet hızı ölçer sitesidir. Yükleme ve indirme hızını bulacağınız, gecikme hızı ve konum hakkında bilg sahibi olacağınız bu sitenin ayrıca Fast adında uygulamasını da indirerek kontrol edebilirsiniz.

Evdeki internetin hızını kontrol etmek istediğinizde, en popüler internet sitelerinden biri de speedtest.net olmaktadır. Bu internet sitesi günlük 10 milyondan fazla kişinin internetinin hızını test ettirmek için imkan sağlayan bir yapıya sahiptir. Sizlere Mbps cinsinden internet hızının ne kadar olduğu, yükleme hızının ne kadar güçlü olduğunu söyleyen, hangi sunucudan bağlanacağınız ya da sağlayıcıya kadar bilgi veren bir yapıdır.

internet hizi

İnternet Hızınızı Nasıl Yükseltilir?

Evde ya da iş yerindeki internet bağlantınızı en iyi biçimde hızlandırmak adına yapabileceğiniz bir takım düzenlemeler bulunmaktadır. Bunları sizlere maddeler halinde yazmak gerekirse şunlardır:

  • Modem programı eğer bir güncelleme istiyorsa kısa vadede güncellemenizi yapın.
  • İnternet hızını öncelikle test ederek ne kadar bağlantınız olduğuna bakın.
  • Modem fişini çıkartıp takın. Modemi her birkaç ayda bir resetlemeyi isteyen internet sağlayıcıları bu yönden de fayda sağlamaktalar.
  • Bilgisayar, doğru internet bağlantısında bağlı olduğuna emin olun.
  • Ev internetinizle ilgili modem, size bağlıysa eğer bu noktada istediğiniz hız ile gerçekteki hız arasında fark varsa, bu konuda modem değiştirmekle çözüm bulmayı deneyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...