En İyi Altcoinler

2017 yılında, Bitcoin’e rakip olarak milyonlarca yeni coin piyasaya çıktıktan sonra altcoin terimi popüler hale geldi. Günümüzde yüzlerce altcoin var ve herkes bu altcoinlerin teknolojilerini araştırarak çeşitli yatırımlar yapıyor. Ethereum, Solana, Cardano gibi gelişmiş kripto paralar, altcoinlere öncülük ediyor.

Altcoinler, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerini ifade eder. Başka bir deyişle, Bitcoin’e alternatif olan herhangi bir kripto para birimi Altcoin olarak adlandırılır. Buna Ethereum’un Ether’i ve Ripple’ın XRP’si dahildir. Altcoin, Bitcoin’in tekelleşmesini engelledi ve dijital işlemler için daha ucuz bir alternatif oldu.

Bitcoin, toplam piyasa değerinin %48’inden fazlası ile en büyük dijital varlıklardan biri olmaya devam ediyor ancak altcoin’ler, NFT’ler ve DApp’lerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere DeFi’nin artan talebine karşılık olarak büyüyor. Günümüzde altcoinler, 10.000’den fazla kripto para birimiyle kripto para piyasasının %40’ından fazlasını oluşturuyor.

Eğer yakın zamanda kripto para yatırımı yapmak isterseniz, iyioneri.com sitesindeki kripto para siteleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Ethereum (ETH)

Hem bir kripto para birimi hem de bir blok zinciri platformu olan Ethereum, koşullar yerine getirildiğinde otomatik olarak yürütülen akıllı sözleşmeler ve NFT’ler gibi potansiyel uygulamaları nedeniyle yatırımcıların ve kripto para üreticilerinin favorisidir.

Ethereum’da muazzam bir büyüme yaşandı. Sadece beş yıl içinde fiyatı yaklaşık 11 dolardan 4.000 dolara çıktı. Büyüme %27.000’den fazla oldu.

 

Cardano (ADA)

Kripto dünyasında isminden son zamanlarda söz ettiren Cardano, hisse doğrulamasını erken benimsemesiyle dikkat çekti. Cardano ayrıca, kendi kripto parası olan ADA tarafından desteklenen akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulamaları etkinleştirmek için Ethereum gibi çalışır.

Cardano’nun ADA jetonu, diğer büyük kripto paralara kıyasla nispeten mütevazı bir büyüme kaydetti. 2017’de ADA’nın fiyatı 0,02 dolardı. 30 Eylül 2021 itibariyle fiyatı 2,10 dolar oldu ve artmaya devam ediyor. Bu %10.500’ün üzerinde bir artış demek.

 

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’de işlem yapmak ve ücret ödemek için kullanabileceğiniz bir kripto para birimi biçimidir.

2017’deki lansmanından bu yana Binance Coin, Binance’in değişim platformunda yalnızca işlemleri kolaylaştırmanın ötesine geçti. Artık ticaret, ödeme işlemleri ve hatta seyahat düzenlemeleri için rezervasyon yapmak için bile kullanılabiliyor. Ayrıca Ethereum veya Bitcoin gibi diğer kripto para birimi biçimleriyle takas edilebilir.

2017’deki fiyatı sadece 0.10 dolardı; 30 Eylül 2021’e kadar %382.000’den fazla bir artışla 382 doların üzerine çıktı.

 

Solana (SOL)

Merkezi olmayan finans (DeFi) kullanımlarını, merkezi olmayan uygulamaları (DApp’ler) ve akıllı sözleşmeleri güçlendirmeye yardımcı olmak için geliştirilen Solana, işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde işlemesine yardımcı olan benzersiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Solana’nın yerel jetonu olan SOL, platforma güç veriyor.

2020’de piyasaya sürülen SOL’un fiyatı 0,77 dolardan başladı. Ağustos 2021’e kadar fiyatı yaklaşık %18.000’lik bir kazançla yaklaşık 140 dolara yükseldi.

 

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, Elon Musk gibi ünlüler ve milyarderler sayesinde ünlü oldu. 2013 yılında eğlence amacıyla oluşturulan Dogecoin, fanları sayesinde öne çıkan bir kripto para birimi oldu. Bitcoin gibi diğer birçok kriptodan farklı olarak, üretilebilecek Dogecoin sayısında bir sınır yoktur ve bu da arz arttıkça para birimini devalüasyona duyarlı hale getirir.

 

XRP

Dijital teknoloji ve ödeme şirketi olan Ripple kurucuları tarafından oluşturulan XRP, altcoinler arasında popülerleşmeye devam ediyor. Fiat ve diğer büyük kripto para birimleri dahil olmak üzere farklı para birimi türlerinin değişimini kolaylaştırmak için bu ağda işlem yapılabilir.

 

2017’nin başında XRP’nin fiyatı 0,006 dolardı. 30 Eylül 2021 itibariyle, fiyatı %15.700’ün üzerinde bir artışla 0.94 $’a ulaştı.

 

Kaynak: İyi Öneri

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...