en hızlı büyüyen akvaryum bitkileri

En hızlı büyüyen 3 akvaryum bitkisi

Günlük hayatımızda tatlı su bitkileri, diğer bitki türlerine göre daha hızlı bir şekilde gelişim gösterebilmektedir. Bu makalemizde ise sizlere “en hızlı büyüyen akvaryum bitkileri nedir” sorusunu cevaplayacağız.

 

Micra bitkisi ( Hemianthus Micra )

Micra bitkisi
Micra bitkisi

Bakımı oldukça kolay en hızlı büyüyen akvaryum bitkilerinin başında Micra geliyor, üstelik hobi sitelerinde satışa sunarak gelir elde edebilirsiniz.

Bu bitkinin başlıca bilgilerini şöyle sıralayabiliriz; maksimum 20 cm civarı uzayabilir ve genel olarak arka plan bitkisi olarak akvaryumlarda yerini alır. Rizomlu tatlı bir su bitkisidir.

Akvaryuma yansıtılacak yapay gün ışığının orta düzeyde bir floresan ile sağlanması yeterlidir kökleri narin olması sebebiyle tabanda kullanılacak kumun ince taneli olması tavsiye edilir bitkinizin gelişimini takip ederek dallarını budama yapıp kuma hafifçe tutturabilirsiniz akvaryumda bakteri faunasının oturmuş olması bitki bakımında size avantaj sağlayacaktır, akvaryumda oluşacak debinin düşük seviyede olmasını gerekir ve canlı sirkülasyonu bitkilere zarar vermeyecek şekilde düzenlenmelidir.

 

Eledoa (Egeria Densa)

Eledoa
Eledoa

Tabiri caizse büyüme konusunda arsız bir tatlı su bitkisi olarak nitelendirebiliriz, kalın gövdelidir ve 40-100 cm boya ulaşabilir arka plan bitkisi olarak tercih edilir.

Gelişimini tamamlamak adına diğer bitkilerin alacağı mineralleri emebilir bu sebeple kendi sınıfında bitkiler ile (Gül bitkisi, Anubias) büyütmenizi tavsiye ederiz düşük derece gün ışığı bu bitki için yeterli olacaktır ancak akvaryumun doğal gün ışığı almaması durumunda yapraklarında sararmalar meydana gelebilmektedir bitkili akvaryum konusunda yola çıktıysanız evinizde günün belirli saatleri güneş gören bir konum seçmeniz faydalı olur ancak sürekli güneş gören bir konum seçerseniz algler ve yosun ile başınız belaya girecektir, küçük bir akvaryum ile uygun konum için denemeler yaparak uygun saptamayı sağlayabilirsiniz.

 

Su Mercimeği (Leman Minor)

Su Mercimeği
Su Mercimeği

Aslında bu bitkiyi bir çoğumuz daha gördük sazlıklarda, yol kenarlarında yağmurdan oluşan bataklıklarda ve sığ su birikintilerinde…

Su mercimeği inanılmaz inatçı bir su üstü bitkisidir akvaryumda müdahale edilmediğinde su üstünü kalın şekilde kaplayarak alttaki bitkilerin ışık gereksinimini önleyebilir ticari amaç ile düşünerek elinizde bitki çoğaldıkça bardak ölçüsüyle satışa sunabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

Bitki kozmopolit olduğu için anavatanı güneş gören tüm su birikintileri diyebiliriz ancak üretimine başlamak için bu iş ile ilgilenen bir akvaryum severden bitki satın almalısınız sığ sulardan ve sazlıklardan bitkiyi toplayıp kâr elde edebilirim düşüncesine girmemelisiniz bu noktalardan aldığınız bitkiler ile akvaryumunuza su böceklerinin gözle görülmeyen larvalarından tutun akvaryumdaki habitatı bozacak binlerce mikroorganizma taşıyabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...