En Çok Aranan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri

Eğer iPhone telefon kullanıcısıysanız günümüzde çoğu zaman telefonda kamera sorunları da karşınıza çıkıyor demektir. İlk akla gelenler siyah ekran sorunu, odaklanmıyor sorunları, donma ya da ters çekme problemleri, iPhone kamerası flaşı çalışmıyor gibi problemler başta olmak üzere birçok sorunu sizlere yönelik şekilde değerlendirmeye alacağız.

Yukarıda saydığımız iPhone kamera sorunları ve daha fazlasıyla ilgili sorunlarınız varsa temel sorunlara yönelik bazı basit yöntemler ve çözümler ile siz de bu sorunları aşabilirsiniz. Tüm ayarlar otomatik olarak yapay zeka eşliğinde yaptığı bu sistemlerde, iPhone’da çıkan bu sorunlarınızı basit bir çalışma mantığıyla çözümleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Kamera ile ilgili sorunları yazılımsal olarak çözümlemek gerektiği gibi basit bir iPhone iOS sürümü güncellemesi ile birlikte de çözümleyebilirsiniz. Bunun için yapılacak çözümler belliyken teknik servis desteği alarak da bilgi almak gerekebilir.

iPhone Sık Karşılaştığınız Kamera Sorunları ve Çözümleri Nelerdir?

Öncelikle iPhone telefonunuzda kamera siyah ekran sorunu veriyorsa, kameranın dışarıdan lenslerinin önünde bir cisim var mı yok mu? Görüntüyü engelleyen bir şey olup olmadığını kontrol ediniz. Kamerayı anlık farklı bir uygulamada çalıştırıyorsanız, ikinci farklı ekranda aynı kamera çalıştırılmaz. Buna dikkat ediniz. Bu uyarılar işe yaramadıysa, iPhone’u resetleyin.

iPhone kamerası bulanık çekiyorsa ya da kamera odaklama sorunu varsa bunun için lensleri temizlemeyi deneyebilirsiniz. Lens temizlemesini mikrofiber bez ile yapmayı deneyin. Metal kılıf, bazen sorun çıkartır ve odaklama sorunu yaratabilir. Buna dikkat edip sorunu aşmayı deneyin. Eğer elinizde titreşimli bir ürün varsa, telefonu titretirse bu durumda bulanık çekeceğinizi bilin ve buna göre çekim esnasında dikkat edin. iPhone tekrar başlatmayı deneyin ya da teknik servisten destek alın.

Kameranın flaşı çalışmazsa kamera flaşını başka bir uygulama kullanıyor olabilir, dikkat ediniz. Başka iPhone denetim merkezinde bulunan el feneri ile deneme yaparak, flaş çalışıyor mu çalışmıyor mu kontrol ediniz. Bunlar hiçbir şekilde işe yaramazsa, teknik servisten destek alabilirsiniz.

iPhone kamerası donma sorunları ile ilgili olarak, iPhone sıfırlaması yapın, bu şekilde sorunu aşabilirsiniz. Eğer anlık olduysa, doğrudan kamera uygulaması kapatıp tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz. iPhone yeniden başlatıldığında da çoğu zaman sorun düzelmektedir, deneyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...