Elon Musk’un Yeni İcadı: Trafiğe Çözüm Getiren Proje

Elon Musk ilk defa bu projesini Los Angeles kentinde test etti. Tüm testlerin başarılı sonuçlar vermesi ile tamamen hayata geçirileceği düşünülüyor. Dünya üzerinde trafiği tamamen azaltacak bu proje uzun zamandır herkes tarafından beklenen bir gelişmedir.

Uzay ve uzay keşfi ile büyük ses getiren SpaceX’in sahibi Elon Musk, The Loop isimli yeni projesini nihayetinde tanıttı. Tünel Kazma işine gireceğini 2 yıl öncebelirten Musk, resmi twitter hesabındna bir sondaj şirketi kurarak çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Elon Musk, trafik sorununu minimuma indirmek amacıyla arabaların yer altından gitmelerini hedefleyecek. Bu projesi için ise “The Boring Company” isimli yeni bir şirket kurmuştur.

Elon Musk “Test Tunnel” isimli test sürüşünü Los Angeles’ta gerçekleştirdi. Ulaşımda devrim niteliğinde olan bu yeni icat herkes tarafından merakla bekleniyor. Bu test sürüşünde Elon Musk, yanına gazetecileri ve özel konuklarını da alarak sürüşünü tamamladı. Test sürüşünden sonra ise maximum hız sınırını kullanıcılara saatte 150 km olacağını da açıklamalarının arasına ekledi. Bu hız oranı daha önce kullanıcılar için 80 ila 90 km arasında olduğu duyurulmuştu.

Tüneli test eden diğer yolcular ise hızlardan daha düşük bir hızda çok çıkışlı ve inişli bir sürüş deneyimi yaşadıklarını açıkladılar.

Saatte 4.400 yolcunun taşınacak kadar kapasiteye sahip olması beklenilen bu tünelde, tesla aracını bir pistte özel tekerlekler üstünde hizalayarak hedefe ulaştıracak sistemi de geliştirdiler. Elon Musk’un bu fikri yeraltında ki sessizliği ve gönül rahatlığıyla yolculuk yapmak isteyen insanlar için ideal fikir olacağı da şüphesiz düşünülüyor.

Elon Musk’un yeni icadı ise oldukça ekonomik. Ülkelerde ki toplu taşıma ücretlerinden daha az bir ücret ödeyerek bu tüneli kullanabilecekler.

Elon Musk’un Tünel Fikrinin Tarihçesi

Elon Musk, 2016 tarihinde Bel Air şirketinden SpaceX şirketine gidip gelmenin oldukça zahmetli olduğundan ötürü oldukça şikayetçiydi. The Loop projesi ilk açıldığında sadece Tesla sürücülerinin kullanabileceği bir sistem olacağı biliniyor. Test sürüşlerinden sonra ise tamamen herkes için kullanılabilecek.

The Loop isimli sistem çalışmaya başladığında ise asansör yardımıyla yer altında bulunan araçları alacak. Daha sonra ise onları farklı güzergah boyunca yolları navigasyon ile gösterecek. Tesla aracının daha eski bir sistemi olan “paten” konsepti Tesla’nın her aracına uygun olarak tasarlanmıştır.

Araçların tünel içinden geçmeleri için uzun bir kazı süreci gerekiyor. Bu kazı sonrasında ise çıkarılan hafriyatların binalar için tuğla yapımında kullanabileceği de düşünülüyor. The Boring Company resmi internet sitesinde şu sözleri kullanıcılarına duyurdu: “Tipik tünel açma projelerinde, kazılan topraklar bertaraf edilir. Bu süreç oldukça maliyetli, zaman alıcı, fazlaca gürültülü ve çevreye zararı olabilir. Boring Company artık dünyayı geri dönüştürmek için teknolojiler geliştirdi. Çıkarılan topraklar yeniden kullanılabilecek.”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...