Dünyanın En İyi Youtuberları

Dünyanın En İyi Youtuberları

Dünyanın En İyi Youtuberları son dönemlerde birçok sosyal medya düşkünü tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Youtube bilindiği haliyle dünyanın en iyi video izleme platformu unvanına sahip bir web sitesidir. Gelişmişliğin bir göstergesi olan youtube adından da sağlamış olduğu imkanlarla ve kazandırmış olduğu paralarla birlikte sıkça söz ettirmektedir. Sizler için bu yazımızda dünyanın en iyi youtuberlarını listeledik.

Dünyanın En İyi Youtuberları

YouTube, dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan video içeriği oluşturan ve videonun izlenme oranlarına göre belli bir oranda reklam geliri elde eden kişi olarak tanımlanır. Youtube işiyle uğraşan kişiler meslek edinmiştir. Aslında Google’ın Youtube’u satın alması her şeyin katalizörü olmaktadır. Çünkü Google (Adsense), reklamlardan elde edilen geliri kullanıcılarına dağıtmak istemektedir.

Öte yandan Youtube, Adsense ile işbirliği yaparak kazancının bir kısmını site için içerik oluşturmaya çalışanlara paylaşmaktadır. İnsanlar artık ek gelir elde etmek için YouTube videolarının oluşturulmasını kullanmak istiyor. Doğal olarak bu işi çok daha profesyonelce yapan ve aradan geçen trend konularla ilgili videolar hazırlayan bazı kişiler çok para kazanmaya başladı ve bu da “YouTuber” terimini ortaya çıkarmış oldu. Dünyanın en iyi youtuberları ise şöyledir;

1- PewDiPie

İsveç’te doğan Felix, 2010 yılında “PewDiePie” adlı bir YouTube kanalı oluşturdu. Buna paralel olarak, Chalmers Teknoloji Üniversitesi’nde endüstriyel ekonomi ve teknoloji yönetimi okuyor. Ertesi yıl okulu bıraktı ve İskandinavya’da bir reklam ajansında görev aldı.  Ardından Felix, Youtube kanalı için içerik üreterek ve Youtube’da videolar kaydederek kariyer yaptı. Kanalını geliştirmek ve geçimini sağlamak için Photoshop çalışmalarını satışa sundu. Kanalı, Temmuz 2012’de bir milyon aboneyi aştı. 15 Ağustos 2013’ten bu yana PewDiPie, YouTube’ta hem aboneler açısından hem de kazançlar açısından yükseklik sağladı. Şu an dünyanın tanıdığı youtuberlar arasındadır.

2HolaSoyGerman

Latin Amerika’nın en popüler YouTube yıldızı Şilili Germán’dır. Germandia, HolaSoyGerman’ın yanı sıra 24,4 milyon aboneye sahip video oyunu odaklı JuegaGerman YouTube kanalını da yönetiyor.

3- ElRubiusOMG

27 yaşındaki İspanyol YouTuber Rubén Doblas Gundersen, ElRubiusOMG olarak da biliniyor. Bunun yanı sıra İspanyol YouTuber’ın en çok takipçisine sahip kişidir. 29,6 milyon abonesine sahiptir.

4- Whinderssonnunes

23 yaşındaki Brezilyalı YouTuber Whinderssonnunes, komedi vlog’larıyla tanınıyor. Kanalında günlük hayatından komik videolar, şarkı, film incelemeleri ve klipler paylaşıyor. Hızla büyümeye devam eden Whinderssonnunes, YouTube kariyerine 15 yaşında başladı. 29,7 milyon abonesi bulunmaktadır.

5- NigaHiga

2006 yılında Amerika’nın en tanınmış aktörlerinden biri olan Ryan Higa, NigaHiga YouTube kanalını açmıştır. Bu kanalda müzik videoları, skeçler ve pop kültürü yorumları da dahil olmak üzere çeşitli komedi videoları yayınlamaya başlar. YouTube kariyeri, oyunculuk kariyerini geride bırakıyor ve şu anda dünyanın en tanınmış YouTuber arasında yerini almıştır. NigaHiga’nın 20,9 milyon abonesi bulunmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...