dünyanın en iyi dans eden ülkesi

Dünyanın En İyi Dans Eden Ülkesi (İlk 5 Sıra)

Dans geçmişten günümüze uzanan, kuşaklar arası etkileşim ile bir sonraki nesle aktarılabilen, eğlenceli bir aktivitedir. Bu yazımızda dünyanın en iyi dans eden ülkesi hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Vereceğimiz bilgiler tek bir ülkeyle de sınırlı kalmayacak. Tamı tamına 15 ülke ile ilgili sizlere bilgi vermeyi hedefliyoruz.

Dünyanın en iyi dans eden ülkesi ile ilgili yeni şeyler öğrenmek isterseniz, okumaya devam edebilirsiniz. Dünya genelinde en çok tanınan ve en sevilen dansları sizler için listeleyeceğiz.

Dünyanın En İyi Dans Eden Ülkesi Sıralaması

Yazımızın bu kısmından sonra, sizlere alt başlıklar halinde en iyi dans eden milletleri tanıtacağız. Sizlere tanıtacağımız ülkelerde ki dansların birçoğunu daha önceden duymuş olma olasılığınız var. Dünyanın en iyi dans eden ülkesi sıralaması:

1)     Küba (Salsa)

Salsa dünyada bulunan en keyifli danslar arasında yer almaktadır. Küba halkının dansı olarak bilinen salsa, dünyanın da en çok tanınan dans türlerinden biridir. Dünya üzerinde en iyi dans eden ülkelerin başında da Küba yer alır. Küba ile ilgili belgeseller izleyecek olursanız, insanların sokaklarda ne kadar eğlenceli biçimde dans ettiğini görebilirsiniz.

2)     Avusturya (Vals)

Vals çiftlerin birbirlerine sıkıca tutunup, belirli bir çevre etrafında dönmesiyle yapılan bir danstır. Dünyanın en iyi dans eden ülkesi içerisinde Avusturya’yı vals nedeniyle anmaktayız. Bir Avusturya dansı olan Vals 16. yy ortalarına dayanan bir tarihçeye sahiptir. Eğer valsa hayran biriyseniz, en iyi Avusturya’da bu dansı öğrenebilirsiniz.

3)     Türkiye (Kafkas)

Milli dansımız olan Kafkas dansı, dünya genelinde tanınan ve bilinen danslar arasında yer almaktadır. Kafkas ve daha pek çok yöresel danslarımız sayesinde, dünyada ki en iyiler listesine bizlerde rahatlıkla girebiliyoruz. Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve oldukça zengin kültürel tarihi sayesinde, dans kategorisinde dünyanın en fazla çeşitliliği bulunan ülkelerinden biridir.

4)     Arjantin (Tango)

Tango belki de eşlerin birbirleriyle en yakın olduğu dansların başında gelmektedir. Dünyanın en iyi dans eden ülkesi sıralaması arasına Arjantin’in dahil olmasının en temel sebebidir. Tango dansının kökenine indiğimizde ise Arjantin’in yanı sıra, Buenos Aires, Montevideo ve Uruguay gibi ülkeleri de görmekteyiz. Fakat, tangonun adı en çok Arjantin ile anıldığı için, genel olarak kökeni Arjantin olarak bilinmektedir.

5)     Brezilya (Samba)

Danslarıyla meşhur olan bir diğer ülke ise Brezilya’dır. Brezilya, samba dansı ile tüm dünyada merak uyandırmayı başarmış bir ülkedir. Kimilerine göre dünyanın en iyi dans eden ülkesi Brezilya’dır. Samba, Brezilya’nın Afrika kökenli insanlarının çıkartmış olduğu bir danstır. Dünya genelinde pek çok hayranı bulunan Samba ile ilgili çeşitli yarışmalarda düzenlenmektedir.

Özet

Yazımızı özetlemek gerekirse; sizlere dünyada oldukça başarılı dans eden ülkeleri sıralamış olduk. Dünyanın en iyi dans eden ülkesi sıralaması (ilk 5 ülke) için oldukça güzel ve bilgi dolu bir kaynak oluşturduğumuzu düşünüyoruz.

Daha fazla en iyiler listesi ve daha nice yazımızı görmek için sitemizin blog kısmını ziyaret edebilirsiniz. Resimden müziğe, filmden fotoğraflara kadar pek çok içeriği sitemizin blog kısmında bulabilirsiniz. Hızlı Resim olarak sitemizin blog kısmını, siz değerli okurlarımız için güncel tutmaktayız.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...