Dolma Kalem Nedir, Neden Kullanılmalıdır?

İnsanlığın yazıyı bulmasının ardından yazının yazılmasında kullanılan kalemlerde de en güzelini ve işlevsel özelliklerde olanı geliştirme çabası ortaya çıktı. İlk dolma kalem olarak kabul edilen kalemler sivri uçlu bir çubuktan oluşuyordu. Kalemin sivri ucunun içine batırıldığı mürekkep hokkası bulunuyordu. Mürekkebin batırıldığı ucun mürekkebi çok tutamıyor olması nedeniyle de istenen hızda yazı yazılması mümkün olmuyordu. Bu sıkıntıların aşılması amacıyla ucu çelik ya da altından üst kısmı da cam, alüminyum, plastik gibi malzemelerden oluşur ve bu kısmında mürekkep depolanır. Kalemin ucunda bulunan sistemle yazı yazıldıkça depodan kalemin ucuna mürekkep aktarılır.

Dolma kalemin kullanımı tükenmez, pilot kalem çeşitlerinin çıkması nedeniyle günümüzde azaldığı görülüyor. Oysa dolma kalemlerle yazılan yazıların güzelliği ve estetik görünümünün yeni çıkan kalemlerde bulunması mümkün olmamaktadır. Dolma kalemlerin yazıların çok düzgün yazılmasını sağlamasının yanında karizmatik görünümleri bulunmaktadır. Pek çok ünlü insanın kullandığı kalemin özel olarak üretilmiş oldukları ve onların karakteristik özelliklerini yansıttığı görülüyor.

Dolma Kalem Kullanmanın Yararları

Yaşanan dijitalleşme çağında her şey gibi artık yazıda dijitalleşmektedir. Bundan dolayı insanın yazmak için verdiği emeğin ve yazının da değerinin azaldığı görülüyor. Oysa yazmak insanların kendisini ifade etmesinin en özel yollarından birisidir. Yazarken insanların kendisini daha iyi ifade edebildikleri de yapılan araştırmalar ile kanıtlanmaktadır. Özellikle dolma kalem kullanarak yazı yana kişinin yazdığı şeylere çok daha fazla önem verdiği anlaşılmaktadır. Günümüzde bu kalemlerin kullanımı azalıyor olsa da kullanılması için şu nedenlerin olduğu görülmektedir.

  • Dolma kalem kullanarak el yazısı ile yazan kişi düşünerek yazar
  • İnsana umut verir yaşanan dijital çağda bazı değerleri hala yaşatabiliyor olmanın mutluluğunu yaşarsınız
  • İnsanın diplomasi kültürünü geliştirir, aynı anda kaleme, kağıda ve yazıya odaklanmayı mümkün kılar
  • Kişinin estetik duygularının gelişmesini sağlar
  • Dolma kalemle yazan kişi sakinleşir, odaklanma sorunu yaşamaz.

Dolma Kalem İçin Hangi Tür Mürekkep Kullanılır?

Dolma kalem mürekkebi özel olarak üretilmektedir. Her mürekkebin dolma kalemlerde kullanılması mümkün olmamaktadır. Kullanılacak olan mürekkebin su bazlı olması gerekiyor. Günümüzde tıpkı dolma kalemler gibi mürekkepleri de özel olarak üretilmektedirler. El yazısı ile yazmanın önemini bilen kişiler bu özel üretim, modern tasarımlı ya da vintage olarak üretilen kalemleri tercih ediyorlar. El yazısı ile yazmanın önemini bilen kişiler birbirinden estetik görünen kalemler arasından kişiliklerini yansıtanı seçebiliyorlar.

Dolma kalemlerin güzel yazmasında en önemli etken içine koyulan mürekkebin kalitesidir. Bunun yanında kullanılan mürekkebin kalitesiz olması kalemin ömrünün de kısalmasına neden oluyor. Siz de çok beğenerek alacağınız kalemleriniz için kaliteli mürekkepleri tercih edebilirsiniz. Mürekkebin kalitesi aynı zamanda yazının rengini de, gölgeli ve estetik görünmesini sağlamaktadır. Mürekkepler farklı renklerde üretilmekte ve bu şekilde yazı sırasında farklı renklerin de kullanılması mümkün olmaktadır.

Dolma Kalem ve Mürekkebi Nereden Alınır?

Yazmanın güzelliğini ortaya çıkartan dolma kalem ve mürekkebini kırtasiyelerde bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Özellikle kaliteli dolma kalemlerin ve mürekkeplerinin bulunması için büyük kırtasiyelerin ve alış veriş merkezlerinin dolaşılması gerekiyor. Zarafetin simgesi ve kaliteli yazı yazmayı sağlayan dolma kalemleri sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

Dolma kalem mürekkebi onlarca farklı renkte olarak Galen Leather şirketimiz tarafından satışı yapılan onlarca farklı dolma kalemi bir arada bulabilirsiniz. Özelliklerini, boyutlarını ve fiyatlarını inceleyerek size en uygun olduğunu düşündüğünüz kalemi alabilirsiniz. İnternet üzerinden sipariş verdiğinizde pek çok mağazayı dolaşmadan ve zaman kaybetmeden ürünlerimize siz de sahip olabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...