doğal limon tuzu nasıl yapılır

Doğal Limon Tuzu Nasıl Yapılır?

Doğal Limon Tuzu Nasıl Yapılır? Limon tuzu, özünde sitrik asittir. Gündelik hayatta limon tuzu olarak adlandırılan bu doğal madde kristal ve şeffaf görünümü ile mutfaklarda kullanılır. Geçmişte limon tuzu farklı turunçgiller ve limon özleri kullanılarak elde edilmiştir. Ancak bu yöntem masraflı olduğu için zamanla üretimde birtakım farklılıklar ortaya çıkmıştır. Zahmet ve masraf önlemek amacı ile günümüzde limon tuzu artık fabrika ve laboratuvar ortamında üretilmeye başlanmıştır.

Limon Tuzu Neden Yapılır?

Gıda sektöründe tatlandırıcı olarak kullanılan limon tuzu, içerdiği antioksidan özellikler ile gıdaların ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Gıda sektörünün yanı sıra daha birçok farklı amaçlar ile kullanımı mümkündür. Limon tuzu özünde koruyucu bileşenler bulunur. İçerisinde bulunan pancar melası sayesinde özellikle doğal ürün kullanmayı sevenler tarafından tercih edilir. Doğal limon tuzu nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak sitrik asit kullanmadan doğal yollar ile limon tuzu yapmak için şu adımlar izlenebilir;

  • Limon kabukları ince bir şekilde soyulur.
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir.
  • İnce soyulmuş limon kabukları fırın kağıdına serilir.
  • Fırın 50- 60 dereceye ayarlanarak fanı açılır ve tepsi fırına verilir.
  • Limon kabuklarının fırında iyice soğuması beklenir.
  • Kuruyan kabuklar fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
  • Limon kabukları öğütücüye boşaltılır.
  • Üzerine sofra tuzu ya da kaya tuzu eklenir. (4 adet büyük limon için 1 su bardağı tuz kullanımı uygun olur)
  • Toz formuna gelene kadar öğütülür.

Limon Tuzu Nerelerde Kullanılır?

Limon tuzu günümüzde birçok farklı kullanım alanına sahiptir. Sofralarda yemekleri lezzetlendirmenin yanı sıra birçok farklı alanda da limon tuzundan yararlanılır. Günümüzde inatçı kirleri çıkartmak için limon tuzundan yararlanılır. Limon tuzu iyi bir kireç çözücüdür. Lavabolarda ve çaydanlıklarda bulunan yüzey kireçlerini temizler. Bunun yanında zeytin ve turşu yapımında da limon tuzundan yararlanılır. Yiyeceklerin kullanım ömrünü uzatır.

Limon Tuzu Faydaları Nelerdir?

Limon tuzu yoğun antioksidan içeriği sayesinde vücuda oldukça yararlı bir bileşendir. Nezle ve grip gibi hastalıklara karşı koruyuculuk sağlar. Vücut direncinin artmasında yardımcıdır. Böbrek ve karaciğer gibi organları zararlı maddelerden temizler. Vücutta yağ yakımını hızlandırarak metabolizmaya da olumlu yönde etki eder.

Doğal Limon Tuzu Nasıl Yapılır? makalemizin sonuna geldik dilerseniz Daha fazla Nasıl yapılır? makalelerine ulaşmak isterseniz kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...