Dişe Köprü Nasıl Yapılır?

Dişe Köprü Nasıl Yapılır?

Dişe Köprü Nasıl Yapılır? Genetik faktörler, doğru ve düzenli bakım yapılmaması ya da farklı çevresel etkiler diş kaybına neden olabilir. Pek çok insan gerek estetik kaygılar gerekse diş sağlığı gibi nedenlerden dolayı diş kaybı yaşamak istemez. Ancak diş kaybı yaşandıktan sonra telafi etmek mümkündür. Günümüzde implant tedavisi diş kaybının yarattığı etkiyi ortadan kaldırmak için başvurulan en bilindik yollar arasında yer alıyor. Ancak implant tedavisinin uygulanamadığı durumlarda meydana gelebiliyor. Bu gibi durumlarda diş köprüsü yapılarak eksik dişlerinin meydana getirdiği etkinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Diş köprüsü tedavisinin uygulanmasındaki temel amaçlar gülüşte meydana gelen boşlukları kapatmak ve eksik dişlerin telafisi yapmaktır. Eksik dişlerin telafisini gerçekleştirmek için yapılan diş köprüsünün farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere diş köprüsü çeşitlerinden ve diş köprüsü fiyatlarından detaylıca bahsedeceğiz.

Diş Köprüsü Çeşitleri

Diş köprüsü geçmiş dönemlerden beri uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eskiden bu işlem için altın diş kullanılırken günümüzde doğal diş rengine daha yakın olmasından kaynaklı olarak porselen diş kullanımı tercih edilir. Diş köprüsü tedavisinin farklı çeşitleri vardır. Bunları sırasıyla şöyle açıklayabiliriz:

  • Geleneksel Diş Köprüsü: En fazla uygulanan tedavi türüdür. İki tarafta bulunan dişlere diş kronları yapıştırılır ve diş köprüsü bu kronlar sayesinde yerinde tutulur. Önde ve arkada bulunan dişlere preparasyon işlemi uygalanarak ölçüm alınır.
  • Dirsekli Diş Köprüsü: Benzer bir tedavi yöntemidir. Ancak uygulanması için eksik dişin yanında tek diş olması yeterlidir. Yapay diş eksik dişin yanında bulunan doğal dişe yapıştırılarak yerinde tutulur.
  • İmplant Destekli Diş Köprüsü: 3 yöntem arasında en sağlam diş köprüsü tedavisi olarak kabul edilir. Eksik her bir diş için bir implant yerleştirilir. Diş köprüsü yerleştirilen implantlar yardımıyla yerine tutturulur.

Diş Köprüsü Fiyatları

Diş köprüsü fiyatları çeşitli etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Bunlar:

  • Ağız bölgesinde eksik olan diş sayısı
  • İşlemin uygulanacağı bölgedeki farklı diş hastalıkları (Diş eti rahatsızlıkları örnek verilebilir.)
  • Köprü yapımında kullanılacak malzemenin çeşidi (Zirkonyum ya da kompozit reçine örnek verilebilir.)
  • Uygulanacak diş köprüsü tedavisini yöntemi,
  • Tedaviyi uygulayacak diş hekiminin uzmanlık seviyesi,

Gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Dişe Köprü Nasıl Yapılır? Makalemiz bitti bu tarz değişik bilgilendirici makaleler dikkatinizi çekti ise Nasıl yapılır? Kategorimizi incelemek isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...