Dikkatleri Üzerlerine Çeken Teknolojik Cihazlar !

Teknoloji dünyasına yön veren yeni gelişmeler her yıl farklı etkinlikler dahilinde tanıtılıyor. Kullanıcıların en çok merak ettiği bazı yeni cihazlar ise etkinliklerde duyruluyor. Dünya üzerinde en önemli fuar ünvanına hak kazanan CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) ise her sene çıkacak ürünleri duyuruyor. CES fuarında öncelikle kişisel asistanlar, Google Assistant ve Amazon, Alexa destekli birçok ürün tanıtıldı. Uçan arabalar, katlanabilir telefonlar, sanal gerçeklik, akıllı ev ürünleri, akıllı ev ürünleri, giyilebilir teknoloji, arttırılmış gerçeklik gibi birçok kategoride farklı cihazlar tanıtıldı. Sizlere bu yazımızda en çok dikkat çeken ürünleri (cihazları) tanıtacağız.

Uçan Taksi –  Bell Nexus

Bell Amerika merkezli kurulmuş firmadır. Nexus isimli dikey olarak iniş yapabilen ve kalkış yapabilen beş kişiyi taşıyan bu araç hibrit teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Bell Nexus aracı havada hareket etme, kalkış ve iniş hareketleri yanı sıra dikey olarak da bu hareketleri yapabiliyor. Çeşitli manevraları çok basit şekilde yapabilen Bell Nexus, tamamen elektrikli aktarma organı ile büyük mesafeleri rahat şekilde gidebilecek.

Royole FlexPai – Katlanabilir Akıllı Telefon

2019 tarihinde en çok üretilmesi dört gözle beklenen cihaz ise katlanabilir telefon olmuştur. Huawei ve Samsung gibi teknoloji devlerinin birkaç senedir üzerine düştüğü bu teknoloji 2019 tarihinde tanıtılmış ve Samsung bu cihazı üretmeye başlamıştır. 2020 tarihinde Samsung Galaxy Z Flip modelini ortaya çıkartarak 2019 tarihinde söz verdiği teknolojiyi gerçekleştirmiş oldu.

Dört Ayaklı  Yürüyebilen Araç – Hyundai Elevate

Belki filmlerde tanık olduğunuz bu araç modeli, simülasyon olmaktan günlük hayatımıza kadar yerini alabildi. Tam anlamıyla üretilemeyen bu araba modeli CES 2019 tarihinde en çok dikkat çeken teknolojik ürünlerin başında yerini almıştı.

Hyundai, bu aracı tasarlamaya başladığını dile getirerek kara taşıtlarının giremediği arazilere sadece bu aracın girebileceğini  dile getirdi. Güney Koreli otomobil üreticisi “nihai hareketlilik aracı” olarak tanımladığı bu aracın elektrikle çalışacağını açıkladı.

Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü – Nreal

Artırılmış gerçeklik denildiğinde son bir kaç senedir akla gelen isim şüphesiz Magic Leap firmasıdır. Şirketin geliştirmiş olduğu gerçeklik gözlüğü bugüne kadar büyük rağbet görmüştür. CES 2019 tarihinde görücüye çıkartılan gerçeklik gözlüğü zarif tasarımı ile dikkat çekmeden kullanılabilmektedir. Gözlüğün 52 derecelik görüş menzili olması ve iki merceğin 1080P kalitede görüntü yansıtması da en çok dikkat çeken özellikleri arasında.

Robot Teslimat Köpeği – ANYmal

ANYbotics şirketi tarafından geliştirilen “AnyMal” isimli teslimat köpeği teslimat kamyonunun arkasında durmaktadır. Kamyonun arkasından teslimat edilecek evi yapay zeka sayesinde yönergeler ile teslimat adresine bırakmaktadır. Robot köpek, kapı zilini bacakları ile çalmadan dikkatlice evin önüne kadar yavaşça gidiyor. Daha sonra üstünde bulunan pakedi sırtından yavaşça yere bırakarak teslimat işlemini gerçekleştiriyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...