ddos yediğimi nasıl anlarım

Ddos Yediğimi Nasıl Anlarım?

DDos yediğimi nasıl anlarım? En güçlü siber saldırılar arasında yer alan DDos giderek yaygınlaşan ve kolay hale gelen saldırılardan birisidir. Günümüzde siber teknoloji ve internet en yaygın şekilde kullanılan eylemler arasındadır. Kullanıcı kitlesi giderek artış gösteren teknoloji, internet ve siber güçler kapsamında bazı eylemler olumsuz şekilde sonuçlanabilir ve bilgisayarla hacklenebilir. En güçlü hackleme tekniklerinden biri de DDos saldırısıdır. DDos yediğimi nasıl anlarım sorusu sık sık sorulan teknolojik sorulardan birisidir. Bazen alanında oldukça uzman hackerlerin dahi çözemediği bir sorun olarak kabul edilen bu saldırı kullandığınız herhangi bir internet sitesini kullanılamaz hale getirmektedir. DDos yediğimi nasıl anlarım sorunuza yanıt bulmak için öncelikle sunucunuzun en üst düzeyde korunuyor olması gerekir. En üst düzeyde korunan bazı sunucularda dahi bu saldırı meydana gelmekte ve anlaşılması oldukça güç olmaktadır. Sunucunuzun gerçek anlamda çok yüksek bir korunurluğa sahip olduğunu düşünüyorsanız, DDos saldırından kurtulmanız daha kolay olabilir. Bu saldırıyı anlayabilmek için gelen istek sayılarındaki azalışa, internet ağınızdaki trafik akışındaki bozukluğa bakabilirsiniz. Normal hızın ve normal kullanımın dışına, sizin isteminiz ve müdahaleniz olmadan çıkıldığı takdirde, burada bir DDos saldırısı olduğunu anlayabilirsiniz.

DDos Nedir? Hangi Amaçla Yapılır?

DDos saldırısı, Distributed Denial of Service olarak bilinir. Türkçe karşılığı ise dağıtılmış hizmet engellemedir. Tek bir hedefi dağıtmak ve sunucu ta da ağız akışını bozmak amacıyla yapılır. Oldukça güçlü bir siber saldırısı olan DDos farklı amaçlar için yapılabilir. DDos yediğimi nasıl anlarım ve bu amaçlar nelerdir?

  • Http sunucusunu doldurmak ve hizmet reddine yol açmak,
  • Durum tüketme saldırısı yaparak güvenlik duvarlarını aşmak,
  • Yük dengeleyici katmanlara saldırmak,
  • Hacimsel saldırı yaparak hedef sunucu ile internet ağı arasındaki bağlantıyı koparmak,
  • DNS yükseltme yaparak alışık olunmayan hizmetlere yöneltmek,
  • Katman saldırısı yaparak var olan kaynakları tüketmek yer alır.

DDos Saldırısı Nasıl Gerçekleşir?

DDos saldırısının gerçekleşmesi için tek bir kişi yeterli olabilmektedir. Ancak aynı anda farklı ağlara ulaşılarak da saldırı gerçekleştirilebilir. DDos yediğimi nasıl anlarım diye endişe ediyorsanız, bilmeniz gereken en önemli nokta, DDos saldırısında tek bir kaynaktan ziyade birçok kaynak kullanılarak saldırı yapıldığıdır. Sincice bilgisayarlarınıza ve hizmet ağlarınızı ulaşılır ve kötü bir yazılım bulaşması sağlanır. Bilgisayara çok net bir şekilde aktarılan bu kötü yazılım sonucunda bilgisayar düzenli çalışma istemini bozar ve farklı ağlara yönelmeye başlar. Düzenli olarak kullandığınız hizmet ağı ve sunucular erişebilirliğini kaybediyor ve artık kullanılamaz hale geliyor. Farklı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen DDos saldırılarının temel amacı hedef sunucuyu yerle bir etmek ve kullanılamaz hale getirmektir. Erişilebilirlik engellenir ve alt yapılar bozulur. Böylece artık kullanılan ağ hizmet dışı kalmaya zorlanır.

DDos Saldırısına Karşı Ne Yapılmalıdır?

DDos yediğimi nasıl anlarım ve neler yapmalıyım? DDos saldırılarına karşı mutlaka önlemler alınmalı ve güçlü bir kontrol yapılmalıdır. Elbette farklı birçok teknik sayesinde DDos saldırılarına karşı bilgisayar ve sunucularınızı koruma altına alabilirsiniz. Tıpkı bir kara delik gibi sunucunuzu çökertmek için özel olarak yapılan bu saldırı sonucunda bilgisayar hem teknik açıdan hem de mekanik açıdan hasar almış olur. DDos saldırılarına karşı;

  • Hız sınırlama yöntemini kullanarak size gelen istek sayılarını doğal olarak sınırlandırabilirsiniz.
  • Anycast ağ yayma yöntemini kullanarak, saldırının sunucunuza ulaşmadan dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • WAF güvenlik duvarından gelen istekleri filtreleyebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızı aldığınız ilk günden itibaren çok güçlü bir antivirüs programı satın alarak kötü yazılımlardan kurtulabilirsiniz.

Bu ipuçlarını deneyerek hem sunucunuzu hem de bilgisayarınızı DDos ve benzeri tüm saldırılara karşı daha güvenli ve daha korunaklı bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece kötü kaynaklardan gelen tüm saldırılar filtrelenir, durdurulur ya da en aza indirilerek sunucuya ulaşması engellenmiş olur.

İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...