Cs Go Nokta Crosshair Nedir?

Cs Go Nokta Crosshair Nedir?

Nokta Crosshair nedir sorusunun cevabını Cs Go oyununun taktiklerinden birisi olarak tanımlamak mümkündür. Cs Go beşe beş oynanmakta olup taktiksel olan bir nişancı oyunudur.  Oyun içerisinde ekranın orta kısmında nişangâh bulunmaktadır. Rakibinizi vurmak isterseniz bu nişangâhı kullanmalısınız. Herkesin aynı nişangâh kullanmadığını bilmelisiniz.

Cs Go Nokta Crosshair Nasıl Yapılır?

Cs Go nokta crosshair nasıl yapılır sorusunun cevabı sanıldığı kadar zor ve karmaşık değildir. Nokta crosshair yapmak için izlenmesi gereken aşamalar ise şu şekildedir:

  • Klavyede Esc tuşunun altında bulunan “ tuşuna basmalısınız.
  • cl_crosshairalpha 255; cl_crosshaircolor 1; cl_crosshairdot 0; cl_crosshairgap -5.5; cl_crosshairsize 1; cl_crosshairstyle 4; cl_crosshairusealpha 1; cl_crosshairthickness 1; cl_crosshair_drawoutline 0; cl_crosshair_sniper_width 0; bu kodu konsola kopyaladıktan sonra enter tuşuna basmalısınız. Böylece crosshair nokta olmuş olacaktır.

Cs Go Nokta Crosshair Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Cs Go nokta crosshair için sağlamış olduğu en büyük avantajnedir sorusu için, nokta olarak kullanma ile nişangâh oldukça küçük olacak ve görülen alan çok büyük olacaktır. Bunun tam tersini kullanan yani ekranı kaplayan nişangâhlar kullanan kişilere karşı artı bir durum oluşmaktadır.

Nokta crosshair diğer crosshairlere oranla küçük kalması bir dezavantaj olarak görülmektedir. Fakat tepki süresinde artış sağladığı için aslında avantajlı durumu daha ağır basmaktadır. Bu şekilde rakibinizi etkisiz hale getirmek oldukça kolay olacaktır.

Cs Go Nokta Crosshair Ayarlardan Nasıl Değiştirilir?

Cs Go nokta crosshair ayarlardan değiştirilmektedir. PekiCs Go nokta crosshairayarlardan nasıl değiştirilir?

  • Crosshair stili ile tanımlanmış seçeneklere sahip ve farklı olan 5 tane artı yönlü stillerden seçebilirsiniz.
  • Alfe değeri 0-255 arasında değiştirilebilir. Alfa ayarı ile artı saydamlığı görünmezden görünür şekilde yükseltilebilmektedir.
  • Uzunluk ve kalınlık ayarları yapılabilmektedir.
  • Merkez nokta ise nişan almaya yardımcı olan görüş merkezindeki küçük nokta ayarlarıdır.

CrosshairMap Nedir?

Crosshairmap, crosshair ayarlanabilen Cs Go haritası olarak tanımlanabilir. Bu haritayı hesaba indirerek oyuna yükleyebilirsiniz. Unutmamanız gerekir ki nişangâhı anında kullanamıyorsanız rakip maçlara çıkmadan önce bol bol deneme yapmanız gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...