Çokokrem Nasıl Yapılır

çokokrem evde de nasıl yapılır? Püf noktalarını açıkladık

Herkesi çok sevdiği çokokrem evde de nasıl yapılır? Çocuklarımız için doğal ve katkısız çikolatayı yapabilmek hem çok zevkli hem de çok sağlıklıdır. Sağlıklı ürünler çoğaltılmalıdır. Bu yüzden de ev yapılı olanları daha çok tercih ederek kendimiz yapmaya çalışabiliriz. çokokrem evde de nasıl yapılır Çok fazla tarif araştırdım fakat sizlere denediğim ve çok beğenerek yediğim tarifimi vermek istiyorum. Çocuklarınıza güvenerek yedirebileceğiniz bu tarif tamamen içinde ne olduğunu bilerek hazırlayacağınız bir tarif olacaktır. Gelelim çokokrem tarifine;

 Çokokrem Yapılışı

Çokokrem nasıl yapılır? Fındıkları blendardan macun haline getirerek fındığın yağı çıkana kadar çekiyoruz. Un gibi ince olacak içerisinde kalın parça kalmayacak. Eğer parça kalırsa istediğimiz kıvamı elde edemeyiz. Kremsi bir kıvama gelecek ki tam olarak çokokrem gibi olsun.

  • Daha sonra pudra şekerini de ekleyerek blendardan geçiriyoruz.

  • Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.

  • Kakaoyu ve vanilyayı da ekleyerek bir daha karıştırıyoruz.

  • Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da blendardaki karışıma ekleyerek çok hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.

  • Dolapta bir süre dinlendirdikten sonra çokokreminiz yemeye hazırdır.

Malzemeler

  • 3 su bardağı kavrulmuş fındık

  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri

  • 1 yemek kaşığı kadar kakao

  • 3 yemek kaşığı fındık yağı veya sıvıyağ

  • 80 gr. bitter çikolata (sütlü seviyorsanız bitter yerine sütlü çikolata tercih edebilirsiniz)
    1 çay kaşığı vanilya (kullanmak size kalmış)

 Çokokrem Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları

Çokokrem nasıl yapılır? Bu konu da seçeceğiniz malzemelerin kalitesi çok önemli o yüzden kaliteli çikolata kullanmak çokokrem tadına daha çok yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Eğer fındık içerisinde kalın parçalar kalmasına dikkat etmezseniz tam olarak çokokrem tadını yakalayamayabilirsiniz.

çokokrem evde de nasıl yapılır Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanabilirsiniz ama çokokreminiz biraz daha tat bakımından şekerli olabilir. Sütlü çikolata ile şeker oranı artacaktır. Çikolata oranını artırmak isterseniz pudra şekeri koymayabilirsiniz. Bitter çikolata koyacaksanız yine az miktarda da olsa pudra şekeri koymalısınız.Bu tarifle yaklaşık 400 gr kadar çokokrem elde edebilirsiniz.

Benmari usulü: sıcak su olan bir kabın üzerine koyduğunuz başka bir kabın içerisine de çikolatayı koyarak, altta kaynayan suyun sıcaklığıyla (çikolata bulunan kap sıcak suya değmeyecek, suyun buharında) eritmek demektir. Daha fazla bilgi almak için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden yardım alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...