Code Lotus nedir?

Code Lotus nedir?

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde bireysel ve toplumsal anlamda yaşadığımız ruhani bunalımın açığa çıktığı aşikar, bu kasvetli süreçte imdadımıza yetişen unsurlarından birisi de Code Lotus.

Peki “Code Lotus nedir” dediğinizi duyar gibiyim…

Code Lotus nedir? Toplumumuzun kulak aşinalığı olmadığı bir terim olsa da hızla hayatımızda yerini almaya başladı, tıbbi çözümlemelere göre biraz daha skolastik kalan bu tedavi yönteminin merkezinde Yoga meditasyonu yatmakta.

Tedavinin temelinde ki ana konular İnterosepsyon, Propriyosepsyon ve Vagus’ dan oluşmakta bu tedavi yönteminin asıl amacı bedeninin sesini duymak ve interaktif bir çözüm yolu aramaktan geçiyor.

Meditasyon ve fizik tedavinin güçlerinin birleştirilmesiyle hasta vücudunda olumsuz gelişen etkenleri daha kolay fark edebiliyor ve günlük hayatında eğitiminde yahut iş ortamında doğru kararlar vererek konforlu bir yaşam alanına kavuşabiliyor.

Bu tedavi yöntemi gerekli egzersizler ile somut düşünce gücü ile soyut kavramlardan gücünü alan karma bir yapıya sahiptir, konunun uzmanı tarafından hastanın analizi yapılarak geçirdiği hastalıklar devam eden fiziki şikayetleri ve hatta yaşadığı duygu durum bozuklukları ele alınarak program oluşturulur ve tedavi yüksek oranda olumlu şekilde sonuçlanır.

 

Mindfulness nedir?

“Bilinçli Farkındalık” anlamına gelen bu tabir budist felsefeyle ilişkili olduğu düşünülse de bir inanç din, felsefe ile ilişkili değildir bu tabirin misyonu yaşanılan an içerisinde gelişen hadiseleri kavramsallıktan uzak deneyimselliğe yakın şekilde kabul etmektir.

Ruhumuzu gelecek ve geçmiş arasında mengeneye sıkışmış hissettiğimiz anlarda somut olanı yani anı kabul ettiğimizde iyi veya kötü ihtimallerden arındığımızı ve yargılamadan kabullenmeyi öğrenebiliriz kimi zaman çakralarımızın kapalı olduğunu bir ideamızın olmadığını düşünerek varoluşsal sancılar içinde kaybolabiliriz bu beşerî bir canlı olmanın gereğidir ancak bu gibi durumlarda mindfulness tekniği ile durumu leyhimize çevirebiliriz bunu bir metafor ile basite indirgemek gerekirse;

Kaotik bir durumun en durağan noktası kaotizmin başladığı yerdir, kriz anında durumu yargılamadan kabullenerek yaşanılan durumun ihtimalleriyle savaşıp bitap düşmek yerine deneyimleme ve olgunlaşma arzusunun tadına varabiliriz.

Biz Sapiens’ler varoluşumuzdan bu yana stratejiler geliştirerek hayatta kalmayı gerçekleştiriyoruz ve kim bilir içinde bulunduğumuz çağın vahşi tabiatı ile başa çıkmak için ele aldığımız bu iki kavram “Code Lotus&Mindfulness” ulaşılması zor bir panzehir niteliğindedir.

Ayrıca sitemizde yer alan tedavi yöntemleri; baş ağrısı ve ödem ile ilgili makalelerimize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...