Çalınan Mac Cihazı Nasıl Bulunur?

Şehir yaşantısında her zaman karşılaşma ihtimaliniz olan Mac cihazı çalınması, Macbook hırsızlığı, Macbook’un çantanızdan çalınması gibi konularda yapabileceğiniz birçok yöntem ile kısa sürede cihazınızı bulabilirsiniz. Hırsızlık dışında kaybolma riskiyle de karşı karşıya odluğumuz anlarda, Macbook cihazınızla ilgili uzaktan birçok şey yaparak hızlıca erişebilirsiniz. “Find My Mac” yani Mac’imi Bul özelliğini etkileştirdiğinizde, bu Mac cihazınız, sizden uzak kaldığı anlarda izleyebilir, sıfırlayabilir ve isterseniz kilitleyebilirsiniz. Bunların dışında ise doğrudan hırsızlık sorunuyla karşılaştığınızda, Mac’e mesaj göndererek, direkt olarak ilgili kişiye mesaj atıp ulaşabilirsiniz.

Çalıntı Macbook sorgulama ya da Kayıp mac nasıl bulunur konularında detaylı bir rehber hazırladık. Sizde bu rehber ile beraber tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Find My Mac Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Yeni bir Macbook aldığınızda ya da var olan Macbook cihazınız için Mac’imi Bul (Find my Mac) uygulamasıyla gereken özellikleri aktif etmeyi deneyebilirsiniz. Bu uygulama aktif hale getirmek için yapılacak işlemler şu şekildedir:

Sistem Tercihlerine giriş yapın. iCloud sekmesini seçerek, burada “Mac’imi Bul” özelliğini işaretleyip aktif edebilirsiniz. Böylelikle artık cihazınızı güvenliğe almış olacak, en iyi şekilde de siz de Mac cihazınızla beraber gereken güvenlik önlemlerinizi almış olabileceksiniz.

Mac’imi Nasıl Bulabilirim?

Mac’imi Bul özelliğini Sistem Tercihleri üzerinden aktif ettikten sonraki aşamada, Mac cihaz kaybolması durumlarına karşı önleminizi ve güvenliğinizi alabilirsiniz. Macbook bilgisayarınıza karşılık bir bilgisayardan Sistem Tercihlerinden aktif ettiğiniz Mac’imi Bul seçeneği için doğrudan iCloud’a giriş yapmak yeterlidir. Bunun için iCloud.com alanına giriş yaparak kaybolan cihazınızı görebileceksiniz.

Herhangi bir bilgisayar ile siz de iCloud.com internet sitesine giriş yapıyorsunuz. Burada yer alan bilgilerde, Apple kimlik bilgilerinizi giriyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifrenizi doğru şekilde girerek girişinizi tamamlayınız.

Tüm aşamalar bittikten sonrada burada Find My iPhone butonuna tıklayarak, kayıtlı tüm cihazları bu sistem üzerinde görebilirsiniz. Kaybolan cihazınız eğer Macbook ise, Macbook giriş bilgilerinizi görüntüleyebilir ve Macbook cihazınız aktif kullanımdaysa nerede olduğunu liste halinde görebileceksiniz. Bu listede kaybettiğiniz ya da çalınan Macbook bilgisayarınızın otomatik olarak konumu görüntüleyebilirsiniz. Sonrasında da isterseniz kitleyebilir isterseniz de sıfırlayabilirsiniz. İlgili menü üzerinden bu işlemlerinizi basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...