Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır?

Buğday çimi suyu nasıl yapılır sorularına cevap vermeye çalışırsak çok fazla yararı bulunan buğday çiminin yararlarından faydalanmak için çim suyu tüketilmesi önerilir. Peki, çim suyu ne şekilde yapılır. Çim suyu nasıl hazırlanır bütün soruların cevapları makalemizde yer alacaktır. Öncelikle çim suyunu elde etmek için buğday tohumunu temin etmek gerekir.

Elde edilen buğday çimi tohumu az bir suyun içerisinde 8. İle 12. saat aralığında bir süre boyunca bekletilir. Daha sonra buğday çimi tohumlarını kapağı delikli bir kavanozun iç kısmına yerleştirilir. Buğday çimi suyu nasıl yapılır  16 saat ile 24 saat arası bir zaman diliminde filizlenme gerçekleşir. Bu işlemi uygularken günde 3 sefer ısıtma işlemi yapılır. Buğday çimi tohumunu daha sonra durulama yaparak yeniden bir filizlenmesi gereken kavanozun içine yerleştirin.

Buğday Çimi Nasıl Ekilir?

  • Buğday çimi suyu nasıl yapılır buğday çimi tohumunda küçük filiz göründüğünde hemen toprağın içine ekilmesi gerekir.

  • Buğday çimi tohumlarının sıkı bir şekilde ekimi gerçekleştirilir.

  • Daha sonra ekilmiş olan buğday çimi tohumlarının sulayıp üstlerine de toprakla kapatın ve buğday çimi tohumlarının kuruması için 3 gün müsaade edin.

Buğday çimi için, çim suyu nasıl yapılır sorusunun yanıtlarken, şunu belirtmekte fayda vardır. Dört güne gelmiş olduğunuzda buğday çimi tohumları kesinlikle direkt güneş alacak bir yere değil, gölge bir yerde durması gerekir.

Buğday Çimi Nasıl Sulanır?

Buğday çimi suyu nasıl yapılır çim suyu elde edilecek buğday çimi sulama işlemini gerçekleştirirken küf, mantar, riski ile karşılaşmamak için buğday çimini vantilatör ile havalandırma işlemi yapmanız gerekir. Hava akımı on altı derece ile yirmi bir derece arasında olacak bir seviyede tutulması gerekir. Buğday çiminin kenar kısmından çıkan ikinci uzantının sonrasında biçme işlemini yapabilirsiniz.

Buğday çimi suyu nasıl yapılır  Bu süre ortalama yedi ile on iki gün arasında yapılması ile beraber hava şartlarına göre de değişiklik gösterebilir. Biçilmiş çimleri sıktıktan sonra suyunu içebilirsiniz. Çim suyu genelde az miktarda çıkacaktır. Bundan dolayı günde yarım fincan içmeniz sağlığınız için yeterli olacaktır. Çim suyunun pek çok faydasından bu şekilde istifade edebilirsiniz. https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden de bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...