Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Win 10

Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Win 10

Bu ağa bağlanılamıyor hatası win 10 için sebeplerini araştıracak olursak ilk olarak bilgisayarınızın bir Wi-fi tarafından sunucu destekli olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Modeminizin fişinin takılı olup olmadığını kontrol edin. Bazen modemlerin fişi gevşemiş ya da çıkmış olabilir. Modeme elektrik gelmiyorsa bilgisayarınız internete bağlı olmayabilir. Bu en sık karşılaştığımız internet sorunlarından biridir. İnternet bazı durumlarda, bulunduğunuz bölgede çekmeyebilir. Özellikle fırtınalı ve yağmurlu günlerde tüm elektronik cihazlarda yaşanan bir sorun ile de karşı karşıya kalmış olmanız ihtimal dâhilindedir.

https://www.youtube.com/watch?v=iMllYUwm9VA

Eğer ki modeminizde sunucu destekli herhangi bir sorun görünmüyorsa bu durumun başka nedenlerini araştırmaya başlayabilirsiniz. Bu ağa bağlanılamıyor gibi bir sorunu tablet ya da cep telefonunuzda yaşıyorsanız, telefonunuzun ya da tabletinizin internet bağlantısını kontrol etmeniz gerekli olacaktır. Uçak modunda çalışan bir cep telefonu ya da tablet, doğal olarak internet sunucularına ulaşamayıp desteklenemeyecektir. Bu durumda cihazınızı uçak modundan çıkarttığınızda bağlantı sorunu tamamen ortadan kalkmış olur. Eğer böyle bir durum da söz konusu değilse cihazınızı açıp kapatmanız da bir çözüm yolu olabilir.

Bilgisayarda Ağa Bağlanma

Bilgisayarda ağa bağlama ile ilgili bir takım sorunlar genel olarak çok sık sorulan sorular arasında yer alır. Bilgisayarınızın internete sorunsuz bir şekilde bağlanması için bir ağ bağlantısı yani bir sunucu modem gereklidir. Bunun için aynı zamanda modemin yanı sıra bilgisayarınızda bir takım programların da yüklü olması gerekli olacaktır. Sürücü ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmış ise Windows bağlantı hatası vermesi son derece normal olacaktır. Bunun nedeni de bilgisayarınız tarafından ağ bağlantısının tanınamıyor olmasıdır.

Ağ bağlantısını zaman zaman resetlemek bu noktada size büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Yalnız ağ bağlantınızı da resetledikten sonra aynı sorun ile tekrar karşı karşıya gelmişseniz bu durumda bilgisayarınız ya da modeminizle ilgili çok büyük bir sorun var demektir. İlk olarak ağ bağlantınızın sürücülerini kaldırarak bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Ağ bağdaştırıcı ile bilgisayarınızda bulunan programların birbiriyle uyum halinde olması güvenli bir bağlantı için son derece büyük bir önem taşır. Ağ bağdaştırıcı kaldırmak için ilk olarak yapmanız gereken şeyi kısa yoldan anlatacak olursak;

  • Önce bilgisayarınızın araç çubuğuna gidin
  • Başlat ikonunu açın (bu işlemi sağa tıklayarak Windows X ile de yapabilirsiniz)
  • Uygulamalar ve özellikler arasından aygıt yöneticisini seçin
  • Ağ bağdaştırıcılar seçeneğine tıklayın
  • Cihazı kaldır seçeneğini seçin
  • Bilgisayarınızı kapatın ya da yeniden başlatın

Yukarıda anlattığımız bu işlemi uyguladıktan sonra bilgisayarınızı tekrar açtığınızda bilgisayar tekrar aynı ağı kendisi bularak bağlanabilir.

Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Win 10
Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Win 10

Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü

Bu ağa bağlanılamıyor hatası çözümü için yapmanız gereken bir takım işlemler vardır. Ancak ilk olarak böyle bir sorunun altında yatan temel sebebi araştırmanız bu sorun ile tekrar karşılaşmamanız açısından son derece önemlidir. Bilgisayarınızın çökme ya da arıza verme gibi bir durumu olup olmadığını anlamak için mutlaka yetkili servise göstermeniz gerekli olacaktır. Ağ bağlantısı sorunu çözümü için Aygıt yöneticisinden Wi-fi adaptörünü seçip ardından gelişmiş seçeneklere tıklayın. Kablosuz ağ modu üzerinden devre dışı bırak seçeneğini seçin. Bu işlemden sonra tekrar aynı sorunu yaşarsanız bilgisayarınızı bir uzmana göstermeniz gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...