Bitcoin Nedir? Nasıl Alınır?

Bitcoin fiyatlarında rekor artışların yaşanması insanların bitcoini merak etmesine sebep oluyor. Son dönemlerin en yüksek hacme sahip para birimi olan bitcoin nedir, nereden alınır, nasıl kazanılır ve güvenilir midir? Gibi bitcoine dair sorularınızın cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Bitcion Nedir?

Bitcoin dijital (sanal) para birimidir. Kripto para birimleri arasında da yer alan bitcoinin sembolü B, kısaltması ise BTC’dir. Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiş olan para birimi hiçbir merkez bankasına veya resmi kuruluşa bağlı değildir. Günümüzde kripto para yatırımcıları tarafından en fazla tercih edilen kripto para birimidir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin işlemi yapmak için kullanabileceğiniz pek çok internet sitesi vardır. Ancak bu sitelerin güvenilir olup olmadığı ve kazanç sağlamak için tercih edilip edilmeyeceği kripto para konusunda deneyiminiz yoksa tereddüt yaşamanıza neden olur. Ancak https://buldumz.com/bitcoin-siteleri/ adresi üzerinde hazırlanmış olan en iyi bitcoin siteleri sayesinde tereddüt durumunuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Site üzerinde yararlanabileceğiniz en iyi borsa sitelerinin isimleri ve siteler hakkında detaylı bilgilere yer verilmiştir.

Siteyi incelediğinizde Binance, Bitfinex, Bitstamp, Paribu, Kraken, Coinbase Pro, Kucoin, CEX.IO ve BTCTurk siteleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sitelerin ziyaretçi hacimlerini, bitcoinlerinizi değiştirebileceğiniz para birimi sayısını, sitenin merkezini ve coin hacimlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca buldumz.com tarafından önerilen sitelerden birisine üye olmak isterseniz referanslı üyelik şansını elde edebilirsiniz. Ayrıca sayfa üzerinden site seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Bitcoin Tarihçesi

Dijital para birimleri arasında bulunan ve günümüzde en fazla işlem gören kripto para olma özelliğine sahip olan bitcoin Satoshi Nakamoto isimli programcı tarafından bulunmuştur. Satoshi Nakamoto bitcoini 31 Ekim 2008 tarihinde açık kaynak kodlu bir yazılım olarak makalesinde tanıtmıştır. İlk bitcoin ağının oluşturulması ise 3 Ocak 2009 tarihinde olmuştur. Maksimum bitcoin sayısı ise 21 milyon olarak açıklanmıştır. 2020 yılı itibariyle dolaşımda bulunan sayı ise 18,5 milyon civarındadır.

İlk bitcoin transferini Nakamoto programcı Hal Finney arasında gerçekleşmiştir. Kripto para ile ilk alışveriş ise 22 Mayıs 2010 tarihinde pizza alımı yapılarak gerçekleştirilmiştir.

Bitcoin Güvenilir Mi?

Bitcoin güvenilir bir dijital para birimidir. Blockchain teknolojisine sahip olan kripto para birimi işlemler için ödeme güvenliliği sunar. Ayrıca yapılan işlemler geri döndürülmesi mümkün olmayan bir ağa eklenir ve burada muhafaza edilir. Kripto para biriminin çok fazla tercih edilmesi siber saldırıların yaşanmasına da neden olmuştur ancak geliştirilen güvenlik önlemleriyle ağın bu saldırılardan etkilenmemesi sağlanmıştır. Eğer kripto parayla işlem yapmaya başlamak istiyorsanız güvenilir özellikleri sayesinde sorun yaşamazsınız.

Bitcoin Haberleri Nelerdir?

Bitcoin’i daha iyi tanıyabilmeniz için kripto para hakkında yapılan haberleri takip edebilirsiniz. Bu haberler sayesinde para birimine ait merak ettiğiniz tüm detayları ve piyasasındaki durumu öğrenebilirsiniz. Bitcoin’in yaşadığı artış ve azalışlar, kripto para uzmanlarının bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar, madencilik detayları, sanal cüzdanlar ve daha pek çok bilgiyi bulabilirsiniz. Ayrıca uzmanların para hakkında yaptığı analizleri okumanız da mümkündür.

Bitcoin hakkında tüm güncel bilgileri merak ediyorsanız https://kriptodede.com web sitesini takip edebilirsiniz. Bu site kripto paralarla ilgili bilgi veren bir sitedir. Ayrıca bitcoin hakkında yayınlanan güncel haberleri bulabilirsiniz. Bu güncel haberler arasında bitcoinin yaşadığı fiyat yükselişi, rekor kırması, yaşadığı düşüşler, halving ve bitcoin satışlarına dair haberleri bulabilirsiniz. Ayrıca güncel fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Bitcoin Nasıl Kazanılır?

Bitcoin kazanmak için kullanılabilecek çeşitli yollar vardır. Bu yollar arasında bitcoin ticareti yapmak, kripto para satın almak ve bitcoin madenciliği yapmak gibi yollar vardır. Bitcoin madenciliği veya mining işlemi bitcoin sahibi olmak isteyenlerin kendi bitcoinlerini üretmeleri işlemidir. Mining işlemini donanımlardan yararlanarak, bilgisayar ile veya cloud mining yöntemleriyle yapılması mümkündür.

Mining işleminin yapılabileceği bilgisayar donanımları arasında ekran kartlarının önemli bir rolü vardır. Ekran kartı ya da diğer ismiyle Graphics Processing Units-GPU) kartları bitcoin üretimi için kullanılabilecek araçlardır. Mining işleminin yapılabilmesi için öncelikle ekran kartı seçiminin doğru yapılması gerekir. Bu nedenle madencilik yapacağınız ekran kartını seçerken fiyat, güç tüketimi, hashrate, overlocking (hız aşırtma) ve garanti özelliklerine dikkat etmeniz gerekir.

Mining işleminde ekran kartının güç tüketimine bağlı olarak ısının yükselme durumu yaşanacağından yüksek watta sahip olmayan ekran kartını seçmeniz önemlidir. Ekran kartı fiyatında ise yatırım için fiyat belirlemesini kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için birden fazla ekran kartından yararlanmanız mümkündür.

Ekran kartı garantinizin en az 2 yıllık olması önerilmektedir. Bu sayede ekran kartının zarar görmesi durumunda para kaybı yaşamazsınız. Bunlar dışında ekran kartı seçerken overclocking yeteneklerini inceleyerek hız aşırtma yapabilecek ve bu sayede verimlilik sağlayabilecek ürünü seçmeniz gerekir. Ayrıca mining için ekran kartı seçerken çalışma hızı (hashrate) yüksek olan ekran kartını seçebilirsiniz.

Ekran kartı seçiminde önerilen hususlara dikkat ederek seçebileceğiniz en iyi ekran kartı modelleri ise şunlardır;

Nvidia GeForce GTX 1060 (8GB GDDR5 belleğe, 30 mh hashrate sahiptir, güç çekme özelliği yüksek olmadığı için maliyeti düşürür)

AMD Radeon RX580 (Madencilik için en iyi ekran kartıdır. 29mh hashrate sahiptir)

Nvidia GeForce GTX 1070 (3-8Gb belleği, 150mhz overclock ve 20mh hashrate sahiptir)

AMD Radeon VII (16Gb belleğe sahiptir)

Nvidia RTX 1660 6GB Ti (1060 modeldeki ekran kartıyla aynı fiyattadır ancak performans olarak daha yüksektir)

AMD RX Vega 64 (8GB bellek ve 30mhz overclock yapabilir)

Nvidia GTX 1080 Ti (11Gb bellek ve 250 Watt’lık güç tüketimine sahiptir)

Nvidia RTX 2070 8GB Super (Fiyat açısından 1070 modeldeki ekran kartı ile aynı fiyata sahiptir. Ancak performansı daha yüksektir.)

Bu modelleri seçtiğinizde pişman olmayacaksınız. Çünkü ekran kartlarının tamamı mining için ideal özelliklere sahip olan ve yüksek performans sağlayan ürünlerdir. İhtiyacınız için en uygun olanı seçebilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...