Bim Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Bim Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Bim pasta kreması nasıl yapılır tarifi herkes tarafından beğenilen, lezzetine doyum olmayan Bim pasta kreması, hemen hemen her tatlıya da girebiliyor. Kimi magnolyalara kimi yaş pastalara girerek çok farklı lezzet katabiliyor. Herkesin beğendiği bu tarifi evde kendi malzemeleriniz ile yapmak ayrıca çok kolay. Hem pratik hem de lezzetli olan bim pasta kreması işte tarifi:

Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1 su bardağı un

  • 1 adet yumurtanın sarısı

  • 1 paket vanilya

  • Ortalama 70 gr tereyağı

Yapılışı:

 Bim pasta kreması nasıl yapılır, öncelikle süt, un, şeker ve yumurtanın sarısını aynı tencere içerisine atıp homojen bir şekilde karışana kadar çırpın. Ardından ocağın altını yakıp bir süre de bu şekilde yavaş yavaş çırpmaya devam edin. Bu adımda ateşinizin kısık olmasına dikkat edin. Kremanız kaynadığı zaman altını söndürüp tereyağını ve vanilyanızı ekleyin.

Kremanızın kaynadığını tencerenin köşelerinden kabarcık halinde yükseldiğini gördüğünüz zaman anlayabilirsiniz. Ardından kremayı bir süre soğumaya bırakın, ortalama 3 dakika. Sonrasında mikser yardımı ile kremanızı yoğun bir şekilde çırpın. Kremanızı tüm bu işlemleri yaptıktan sonra buzdolabına koyup 1 saat dinlenmeye ve soğumaya bırakın.

Püf Noktaları;

  • Her ne kadar kremanın kalorisini arttırsa da kremanızı yaparken yağlı süt kullanmanız çok lezzetli bir tat verecektir.

  • Kremanızı 3 dakika kadar soğumaya bırakırken kendi halinde bırakıp gitmeyin. Soğuyana ve oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın. Çünkü her ne kadar kremanız pişse de topaklanmaya çok müsait olan bir üründür. Bu yüzden sık sık karıştırın. Topaklandığı zaman lezzetinde bazı bozukluklar meydana gelecektir.

  • Unu ve diğer malzemeleri elekten geçirin. Un gibi küçük yapıdaki malzemelerin arasında neler olduğunu göremeyeceğimiz gibi mutlaka elekten geçirmeyi ihmal etmeyin.

  Öğrendiğiniz bu tarifi tüm yaş pastalar üzerinde deneyebilirsiniz. Aynı tarifle dilerseniz çikolatalı krema yapmak için bir paket bitter çikolatanızı krema kaynarken parçalayarak içine ekleyerek uygulayabilirsiniz. Bim pasta kreması nasıl yapılır tarifi öğrendiğinize göre bu tarifi mutlaka deneyin. Detaylı bilgi için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...