Bilmeniz Gereken Metaverse Coinleri: Gala Coin ve Mana Coin

Metaverse kavramı günden güne popüler hale gelirken, metaverse coinleri de kripto yatırımcılarının ilgisini çekiyor. MANA coin, GALA coin, CEEK coin ve daha birçok metaverse coini gelecek vadeden kripto paralar arasında gösteriliyor. Bu yazımızda da en popüler metaverse coinler arasında yer alan MANA coin ve GALA coin hakkında bilmeniz gerekenleri paylaşacağız.

MANA Coin Nedir?

En iyi metaverse tokenlar arasında yer alan MANA coin, Decentraland metaverse platformunun yerel kripto para birimidir. Ethereum ağında çalışan bir ERC-20 tokenı olan MANA, Decentraland NFT’lerinin alım satımında kullanılır. Ayrıca MANA coin sahipleri Decentraland yönetişiminde söz sahibi olabilir. MANA coin, Decentraland platformundaki kullanıcı içeriklerine ya da çeşitli etkinliklere katılmak için de kullanılır.

Decentraland Nedir?

Decentraland (MANA), Ethereum (ETH) blok zinciri üzerinde çalışan bir metaverse platformudur. En iyi metaverse projeleri arasında sayılan Decentraland, Arjantinli girişimciler Ari Meilich ve Esteban Ordano tarafından 2015’te kurulan Decentraland Vakfı tarafından geliştirilmiştir. 2020’de ise platform herkesin kullanımına açılmıştır.

Decentraland, 90 bin 601 parselden oluşan sanal bir dünyadır. Bu sanal dünyadaki arazilere LAND adı verilir. Her bir LAND, birer NFT’dir ve Decentraland’in NFT pazar yerinde alınıp satılabilir. Kullanıcılar, satın aldıkları bu sanal araziler üzerinde kendi yapılarını ve oyunlar, sergiler, konserler gibi içeriklerini oluşturabilir.

Decentraland dünyasında avatarlarınız ile var olursunuz. Avatarlarınıza çeşitli kıyafetler de satın alabilir ve ekleyebilirsiniz. Bu kıyafetler de NFT biçiminde alınıp satılabilir. Bununla beraber, Decetraland dünyasında dolaşmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ethereum uyumlu bir kripto para cüzdanı ile Decentraland’e giriş yapıp dilediğiniz gibi gezinebilir, hatta ücretsiz etkinliklere katılabilirsiniz.

Türk Lirası ile MANA Coin Satın Almak

MANA coin, en popüler metaverse coinleri arasında sayılmaktadır. Türkiye’de Türk lirası ile MANA coin satın almak da oldukça kolaydır. Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo üzerinden güvenli ve kolay şekilde MANA/TRY al sat işlemleri yapabilirsiniz.

GALA Coin Nedir?

En iyi metaverse coinlerinden olan GALA coin, Gala Games platformunun kripto para birimidir. Ethereum üzerinde üretilen bir ERC-20 token olan GALA, platformun ortak tokenıdır. Gala Games NFT’leri GALA coin ile alınıp satılır. GALA sahipleri platformun yönetişiminde söz sahibi de olabilir.

Gala Games Nedir?

Gala Games, Mafia Wars ve Farmville gibi oyunları geliştiren mobil oyun şirketi Zynga’nın kurucu ortaklarından Eric Schiermeyer tarafından 2020’de kurulmuş bir metaverse oyun platformudur. Gala Games, oyun geliştiricilerine daha fazla fırsat ve oyunculara daha fazla kontrol vermeyi amaçlar.

Gala Games, çeşitli play-to-earn oyunlarını bir araya getirir. Gala Games ekosistemi, bünyesindeki oyunlar için ortak bir ekonomi ve NFT pazarı vadeder. Buna göre geliştiriciler, herhangi bir Gala Games NFT’sini kendi oyunlarına entegre edebilirler. Kullanıcılar da böylece sahip oldukları NFT’leri farlı oyunlarda kullanabilir. Ayrıca oyuncular, Gala Games oyunlarını oynayarak platformun ortak para birimi olan GALA coin kazanabilir.

Türk Lirası ile GALA Coin Satın Almak

Tüm kripto paralar gibi GALA coin de kripto para borsalarından alınıp satılır. Türkiye’de Türk lirası ile GALA coin satın almak oldukça kolaydır. Bitlo üzerinden kolay ve güvenli şekilde GALA/TRY al sat işlemleri yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...