Bilgisayarınızı Hızlı Hale Getirme Yöntemleri Nelerdir?

Kişisel bilgisayarınızda çalışmalar yaparken çoğu zaman hızından mı şikayetçisiniz? Daha hızlı ve kolay bir şekilde bilgisayarınızın hızı konusunda neler yaparsınız, neler yaparsanız bilgisayarı hızlandırabilirsiniz? Gibi konularda bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? Daha hızlı bir bilgisayara sahip olmak için bazı ipuçlarıyla beraber sizlerde hem ücretsiz hem de kolay yoldan basit bir şekilde hızlı bilgisayara sahip olabilirsiniz.

İlk olarak bilgisayarınızı açarken, başlangıç programlarını kontrol etmelisiniz. Bu programlar arasında neleri en çok kullanıyorsunuz, neleri kullanmıyorsunuz bunlara dikkat ederek işe yarayan ya da yaramayan programları tespit ederek, bilgisayarınız açılırken kapatıp yeniden başlatınız. Bilgisayar yavaşlığına neden olan en büyük konulardan biri de bilgisayarınız yeni açılırken doğrudan hiç kullanmadığınız birçok programla ilgili olarak düzenleme yapmak olacaktır.

Bilgisayarı kapatın açın ve bu sırada bilgisayar yavaşlıyorsa eğer açılan programların ne gibi yavaşlıklar yaratabilir olduğundan emin olmak adına kontrol ediniz. Bu sayede bilgisayarı açarken Skype, Whatsapp, tarayıcı, e-posta programı vb. otomatik açılan programları kontrol ederek hem etkili şekilde tespitleri yaparsınız hem de otomatik açılan ve gereksiz olan programlardan arındırarak en doğru şekilde bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Windows 10 Otomatik Başlatılan Programları Nasıl Kontrol Edersiniz?

Başlat menüsüne girip, “run” yazın. Çalıştırma programını açın ve burada “msconfig” yazıp “open” diyin. Açılan alanda, hangi programlar sizin için önemliyse buna uygun şekilde gerekli konfigüre işlemlerinizi yaparak, önemlileri kayırıp diğerlerinin otomatik açılmasını sağlayabilirsiniz.

Mac Bilgisayarda Programları Kontrol Etme

Mac Bilgisayar üzerinden ilk açılan programları kontrol etmek için, Sistem Tercihleri > Kullanıcılar ve Gruplar > soldan takma adı seçip Giriş sekmesini açın. Burada hangi programları kaldıracaksanız, eksi işaretine tıklayıp hızlıca işlemleri yapabilirsiniz.

Windows Bilgisayarlar, sürümleri düzenli olarak güncellenir. Hal böyle olunca da düzenli güncellemelere izin vermeniz halinde ya da otomatik yenilemeye açık bırakmanız halinde bilgisayara sorunsuz olarak çalışır olacaktır.

Virüs Taramasını Es Geçin

Bilgisayarda yavaşlık varsa, virüs taraması yaparak da performans arttırabilirsiniz. Virüs taramasında herhangi bir program indirdiyseniz ve bilgisayara virüs bulaştıysa, güvenli şekilde siz de bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz. Hem virüsten kurtarıp temizlersiniz hem de çeşitli virüs programlarıyla beraber Windows bilgisayarınızı temizleyip, zararlı yazılımlardan kurtarabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...