Bilgisayar Oyunu Bağımlılığı

Bilgisayar Oyunu Bağımlılığı Zararları

Günümüz çağında en modern aletlerden birisi olan bilgisayarlarda birçok teknolojik aktivite yapılabilmektedir. Bu aktiviteler hem işlerimizi kolaylaştırabildiği gibi hem de boş vakitlerimizde bizleri eğlendirmek için kullanılabilir. Eğlendirme amaçlı bilgisayar kullanmak için ayrılan zaman genellikle video izleme, arkadaşlarla muhabbet etme, film izleme ya da oyun oynama gibi çeşitli aktiviteler ile sağlanır. Bu aktivitelerden en başarılı vakit geçirten oyun oynama zaman zaman ortalamanın üstünde vakit harcamamıza sebep olur. İşte bu durum bilgisayar oyun bağımlılığının başlangıcıdır.

Bilgisayar oyun bağımlılığı, günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesidir. Daha çok küçük yaşlarda olan bu oyun bağımlılığı ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir. Bu oyun bağımlılığına sahip olan kişiler günlük hayatta daha asosyal olabilmektedir. İletişim kurmada başarısız olup sohbet ederken bile sohbetin devamını getiremeyebilirler. Sadece iletişim kurma başarısızlığı ile kalmayıp günlük hayatta daha agresif tavırlar sergilemeye başlayabilirler.

Oyun Bağımlılığını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Bu bilgisayar oyun bağımlılığının önüne geçmek için bağımlı olan kişiye farklı aktiviteler sunmak gerekir Yani bilgisayar oynamadığı süre boyunca aklına bilgisayarın gelmemesi gerek. Bu koşul sağlandığında kişi bilgisayardan uzaklaşacaktır. Bu bilgisayar oyun bağımlılığına sahip olan kişiler bilgisayardan uzak tutulmaya çalışıldığında gergin tavırlar sergileyebilirler.

Oyun Bağımlılığı Zararları

Bilgisayar oyun bağımlılığı olan kişiler sadece psikolojik etkiler değil fiziksel hasarlarda görebilirler. Örneğin uzun süreli bilgisayar başında oturmaktan duruş bozukluğu olabilir yada Yolda yürürken kambur bir şekilde yürümeye başlayabilirler, Ayrıca uzun süre ekrana bakmaktan dolayı gözlerde de problemler artabilir. Uzun süreli ekrana bakan kişiler bilgisayar gözlüğü kullanması gerekir. Ayrıca uzun süre oturmaktan dolayı bacaklarda ve eklemlerde ağrılar meydana gelebilir.

Sadece bacak eklem ağrısı değil uzun süre ekrana bakmaktan olayı baş ağrısı da meydana gelebilir ve tüm bu fiziksel hasarların önüne geçmek için tek yapmanız gereken bu bilgisayar oyun bağımlılığı illetinden kurtulmaktır. Eğer ki bir yakınınız bilgisayar oyun bağımlısı ise onu bu durumdan kurtarmak emin olun ona yapacağınız en büyük iyiliklerden biridir.

Bilgisayar oyun bağımlılığı yazımızın sonuna geldik. Bilgisayar Neden Yavaşlar Yazımızı incelemek için hemen Buraya tıklayabilirsiniz. 

I ♥ Google

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...