Bilgisayar için Gerekli Donanımlar

Bilgisayar için Gerekli Donanımlar

Zaman zaman bilgisayar toplamak için gerekli donanımları araştırmaya koyuluruz. Bu donanımlar ile en kaliteli şekilde oyun oynamak için gerekli seçimler yaparız. En fiyat performans ürünü bulmaya çalışırız. Bilgisayarda kaliteli bir şekilde oyun oynayabilmek için temel birkaç donanım gereklidir. Bu donanımların kalitesi oyunlarda alacağımız FPS değerini belirleyecektir. FPS değeri ise bizim oyunda aldığımız saniye başı kare sayısıdır. Yani bu diğer ne kadar fazla ise o kadar akıcı şekilde oyun oynayabiliriz. Peki standart bir bilgisayarda hangi donanımlar olması gerekir, gelin bunu inceleyelim.

Öncelikle bir kasanın çalışabilmesi için mutlaka içerisinde güç kaynağı olması gerekir. Diğer adı power supply olan bu güç kaynağı kasa içerisindeki bütün donanımların çalışmasını sağlar. Bütün kasadaki donanımların güç ihtiyaçları belirlendikten sonra power supply ona göre temin edilmelidir.

Bilgisayar için gerekli donanımlar deyince akla gelen ikinci donanım anakarttır. Bu anakart bütün donanımın tek bir yerde birbirleriyle iletişiminin sağlanmasını sağlar. Anakart üzerinde ekran kartı, işlemci, RAM ve birçok iletişim birimi bulunur. Yine anakart gücünü power supplydan alır.

Bilgisayar için gerekli donanımlar listemizin 3 sırasında işlemci bulunur. Bu işlemci ile bilgisayardaki tüm hareketler uygulanır. Veri aktarımında, dosya silmede, görsel işlemede ve birçok alanda işlemci ön planda etkilidir. İşlemcinin kalitesi oyun üzerinde alacağınız FPS değeri etkiler. Ayrıca işlenmiş seçerken anakarta uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz

Bilgisayar için gerekli donanımlar listemizin olmazsa olmaz olan ekran kartı en önemli parçalardan biridir. Bu ekran kartı oyunların grafik işlemesinde kullanılır. Bu ekran kartının kalitesi oyunlarda FPS değeri ne en çok etkileyen donanımdır. Yüksek FPS diğerlerinde oyun oynamak isterseniz mutlaka ekran kartınızı en güncel modellerde tutmanız gerekir. Ayrıca ekran kartının hafıza değeri dijital madencilikte önemli bir etkendir. Dijital madencilik yapmak isteyen kişiler ekran kartın yüksek gigabyte olmasına dikkat etmelidir.

Bilgisayar için gerekli donanımlar listesinin son parçaları olan RAM ve depolama birimleri gerekli bir donanım parçalarıdır. RAM geçici depolama yeridir. RAM sayesinde aynı anda birden fazla işlem yapılması cihaz açısından kolaylaşır. Depolama birimleri ise cihaza yapacağınız yüklemeleri verilerin saklandığı yerdir.

Daha fazla blog yazısı için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...