bilgisayar becerileri

Bilgisayar Becerileri Nelerdir?

Bilgisayar üzerinde bulunan yetkinliğiniz, sizlere ekstra iş olanakları sağlar. Bilgisayar becerileri konusunda ne kadar çok şey öğrenirseniz, yeni iş bulma olanağınız da o kadar artar. Özellikle Excel programında uzmanlaşmak sizlere başlı başına onlarca sektörde iş imkanı sağlayacaktır.

Bilgisayar becerileri kazanımı emek, sabır ve pratik gerektirir. Gerekli pratik, sabır ve emek sayesinde sizler de bilgisayar programlarında uzmanlaşabilirsiniz. Aynı zamanda yazılım, sosyal medya uzmanlığı gibi konularda bu beceriler arasında yer alabilir.

Microsoft Excel En Önemli Bilgisayar Becerileri Arasında Yer Alır

İş başvurularında, CV’lerde oldukça önemli bir yere sahip olan Excel, çoğu kişinin sandığından daha zor programdır. Excel üzerinden, hemen hemen her formül uygulanabildiği için, şirketler ve firmalar için oldukça önemlidir.

Bilgisayar becerileri Excel öğreniminizi Youtube üzerinde videolardan, sayısız sayıda kaynak kitaptan veya Udemy platformu üzerinden yapabilirsiniz. Bu becerinin tamamını öğrenmek neredeyse yıllar alan bir süreç olduğu için, Excel’in sizin işinize yarayacak bölümlerini öğrenerek başlamanızda fayda var.

Bilgisayar ve teknolojinin var olduğu hemen her sektörde Excel sizlere iş imkanı sağlayabilir. Bilgisayar becerileri arasında herkesin emek vererek öğrenebileceği programların başında Excel yer alır.

Excel öğrenmek için başvurabileceğiniz yöntemler;

  • İyi bir Youtube “Excel Öğrenim” serisi ile ücretsiz biçimde Excel öğrenebilirsiniz.
  • Udemy’den ücretli kurslar alarak Excel alanında olan uzmanlığınızı geliştirebilirsiniz. (Excel bilgisi olmayanlar için, sıfırdan ileri düzeye kurslarda Udemy içerisinde yer almaktadır.)
  • Fiziki kitap satın alımı yaparak Excel öğrenebilirsiniz.
  • Sanal kitap (e-book) alarak da Excel öğrenmeniz mümkün.

Bilgisayar Becerileri Yazılım Programları (C++, Python)

bilgisayar becerileri yazılım

Yazılım programlarını öğrenirseniz, baştan sona kendi programınızı yapabilirsiniz. Bilgisayar becerileri arasında belki de en fazla emek isteyen olgu yazılım programlarının öğrenimidir. Yazılım programlarını öğrenmek için kaliteli bir eğitim alabilirsiniz.

Kaliteli yazılım eğitimleri almak için, güzel bir üniversitenin yazılım veya bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birini tercih edebilirsiniz. Üniversitenin dışında da oldukça kaliteli yazılım eğitimi alabileceğiniz kaynaklar bulunmaktadır.

Programlama üniversitede öğrenilebildiği gibi, internet bağlantısı olan ortalama bir bilgisayar ile de öğrenilebilir. Burada önemli olan nokta, kişinin konu üzerinde verdiği emektir. Kişi doğru kaynakları kullanarak yazılım öğrenirse kendi işinin patronu bile olabilir.

Bilgisayar becerileri arasında yer alan yazılımı öğrenebileceğiniz yerler;

  • Youtube üzerinden 0’dan ileri seviyeye Python, C++ ve benzeri eğitimlere başlayabilirsiniz.
  • Udemy üzerinden ücretli ve kaliteli bir kurs alarak öğrenim yapabilir, takıldığınız yerleri kurs eğitmenine sorabilirsiniz.
  • Kitaplardan kodlama öğrenmek de mümkün.
  • Yazılım öğrenmek amacı ile oluşturulmuş pek çok web sitesi de bulunmaktadır.

Microsoft Office Programlarının Hemen Hepsi Bilgisayar Becerileri Arasındadır

Microsoft Office programı içerisinde yer alan Excel programını öneminden dolayı ayrı ele aldık. Fakat, Microsoft Office programlarının hemen her biri bilgisayar becerileri arasında yer almaktadır. Microsoft Office programlarının hepsinde uzmanlaşmak bir kişi için neredeyse imkansızdır.

Office programlarını öğrenebileceğiniz kaynaklar;

  • Youtube,
  • Udemy,
  • Kitaplar,
  • Özel kurslar,

Gibi kaynaklardan Microsoft Office programlarını öğrenebilirsiniz.

Web sitemizi ziyaret ederek bilgisayar becerileri başlığımıza benzer pek çok yazı okuyabilirsiniz. Microsoft Office programları için tıklayarak Microsoft Office’in orijinal sayfasına ulaşmanız da mümkün.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...