Avax Coin Projesini İnceleyerek Avax Yorumu Yapma Adımları

Piyasa değeri en büyük kripto paralar olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), kullanıcı sayıları arttıkça ölçeklenebilirlik sorunlarıyla karşılaştı. Bu sorunları aşmak için birçok proje geliştirildi. Onlardan biri de aynı anda yüksek hız, yüksek güvenlik ve düşük maliyet sunan Avalanche. Avalanche’ın kripto para birimi AVAX coin bugün en önemli Bitcoin ve Ethereum alternatifleri arasında yer alıyor.

Peki AVAX coin nasıl incelenir ve yorumu nasıl yapılır? Adım adım bakalım.

AVAX Coin Nedir?

Avalanche, kendine özgü yapısıyla “Blok zincir Trilemması” olarak bilinen sorunu çözmeye çalışır. Blok zincir trilemması, aynı anda güvenlik, merkeziyetsizlik ve hız sağlanıp sağlanamayacağı ile ilgilidir. Avalanche, 3 ayrı zincire sahip (X-Chain, P-Chain ve C-chain) yapısıyla bu sorunu çözer. Avalanche üzerinde yaratılan projelerin kendi blok zincirini daha ucuz ve hızlı bir şekilde çalıştırmalarına olanak sağlayan subnetler (alt-ağlar) ise Avalanche ağının kesin şekilde ölçeklenebilir olmasını sağlar.

Avalanche ağının kripto para birimi ise AVAX coindir. AVAX coin en popüler Katman-1 coinleri arasında yer alır. Ağdaki işlem ücretleri AVAX coin ile ödenirken, kullanıcılar staking yaparak AVAX coin kazanabilir.

AVAX Coin Nasıl İncelenir?

Tüm kripto paralarda olduğu gibi AVAX coin al sat yapmadan önce de projeyi incelemekte fayda var. Birkaç adımda Avalanche projesini inceleyerek AVAX yorumu yapabilir, AVAX coin satın alıp almayacağınıza ya da hangi stratejiyle yatırım yapacağınıza karar verebilirsiniz.

Avalanche whitepaperını okuyun

Bir projeyi anlamanın en iyi yolu onun whitepaperını okumaktır. Avalanche whitepaperını okuyarak onun hangi sorunlara çözüm getirdiğini ve teknolojisini anlayabilirsiniz. Avalanche, 3 farklı zincir ve subnet’lerden oluşan yapısıyla çok önemli bir Ethereum alternatifidir. Merkeziyetsiz uygulama geliştiricileri, Avalanche’ın ölçeklenebilirliğinden ve düşük işlem ücretlerinden yararlanabilir. Bu da AVAX coine olan talebi artırır.

Avalanche Ekibini Tanıyın

Bir kripto para projesinin arkasındaki ekibin güvenilirliği, özellikle uzun vadeli yatırımcılar için önemlidir. AVAX coin satın almadan önce Avalanche ekibini araştırabilirsiniz. Bu araştırmanızda şu soruları sormalısınız: Ekip üyeleri blok zincir teknolojisine aşina mı? Önceki işlerine başarılı olmuşlar mı? Yasalara uygun hareket etmişler mi?

Sektörde bilinen ve saygın isimlerin projelerine yatırım yapmak, hiç bilinmeyen kişilerin projelerine yatırım yapmaktan daha güvenlidir.

AVAX Coin Zincir Üstü Verilerine Bakın

Zincir üstü veriler bize bir kripto paranın ne kadar aktif kullanıldığına ve ne kadar likit olduğuna dair fikir verir. “AVAX coin yorumu yapmak için AVAX coinin işlem hacmi nedir, piyasa değeri ne kadar, Avalanche üzerinde kaç işlem yapılmış, stake edilen AVAX coin miktarı nedir?” gibi sorulara cevap bulmak gerekir. Bu verilere Avalanche Explorer gibi zincir üstü veri takibi platformlardan erişebilirsiniz.

AVAX Coin Token Ekonomisini İnceleyin

Bir kripto para hakkında sağlıklı yorum yapabilmek için onun token ekonomisini, en başta arzını bilmek gerekir. AVAX coin arzı sınırlı bir kripto para mı yoksa sınırsız bir kripto para mı?

AVAX coin, arzı 720.000.000 coinle sınırlı bir kripto para birimidir. Yani, deflasyonist bir yapıdadır. Bu da uzun vadede AVAX coin fiyatının sürekli yukarı yönlü olacağını düşündürür.

AVAX Coin Nasıl Alınır?

AVAX coin tüm kripto paralar gibi kripto para borsalarından alınıp satılabilir. Türkiye’de Bitlo üzerinden güvenli ve kolay bir şekilde Türk lirası ile AVAX coin satın almak mümkündür.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...