Apple Store Kapandı! Yeni MacBook ve iOS 16 Güncellemesi Neleri Kapsıyor?

WWDC 2022 tarafından yapılan yeni duyurularla birlikte, Apple Store kapandı. iOS 16 ile gelecek olan özellikler, pek çok kişinin merakla beklediği özellikler arasında yer alıyor. Yeni sürümler arasında yer alan iOs 16, herkes için değişken bir yapıda hizmet sunuyor diyebiliriz. Kullanıcıların daha çok acil durumlarda hayatını kurtarabilecek özelliklere sahip olan yeni iOs 16, bu konuda insanların isteklerine net cevaplar veriyor diyebiliriz.

Her sene merakla beklenen güncellemeleriyle karşımıza çıkan Apple, Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliği ile 2022 duyuru organizasyonlarına bugün başladı diyebiliriz. 10 Haziran tarihine kadar sürecek olan bu etkinlikte pek çok marka yeni ürününü duyuruyor. Apple bu konuda büyük duyurularla karşımıza çıktı ve bu duyuruların en başında iOs 16 gelmekte. Peki ama bu iOS 16 sürümünün içerisinde neler var? Gelin yakından inceleyelim.

iPhone modelleri için yayınlanan bu sürüm, pek çok faydalı özelliğe sahip. Kilit ekranında belirli düzenlemeler yapan Apple, acil durum butonu gibi özellikler getirmiş durumda.

iOS 16 ile gelen yeni özellikler nelerdir?

iPhone cihazların kilit ekranı tekrar tasarlandı. Bu tasarımla birlikte artık iOs 16 ara yüzünde kilit ekranı tamamen değişmiş durumda. Duvar kağıtlarında da derinlik modu bulunuyor. Duvar kağıtlarında yer alan yüz ya da benzeri görseller bulunuyor ise saat geri planda kalacak ve görsel ön plana çıkarılacak. Bu da etkileşimli bir derinlik ayarı ile mümkün olacak.

Mesajlar uygulaması sosyal medya tarzıyla karşımıza çıkacak. Apple için tasarlanan yeni düzenleme ile birlikte mesajlar uygulamasında büyük değişiklikler var. iOS 16 ile birlikte gelen ve büyük değişikliklerle karşımıza çıkacak olan uygulamalardan birisi de bu. Gönderilmiş olan mesajları düzenleyebilecek, SharePlay isimli özellikle birlikte arkadaşlarınızla birlikte online izleme yapabileceksiniz. Cümlelere otomatik olarak noktalama işareti getiren bu özellik sayesinde pek çok cümle hatasının da önüne geçilmiş olacak.

Bununla birlikte harita uygulaması da tekrar düzenlemiş durumda. Bununla birlikte sporu sevenler için pek çok güncel habere anlık olarak ulaşabileceksiniz. Aile paylaşımı özelliği oldukça önemli. Bu da çocuklarınız için daha güvenilir bir kullanım demek. Yaşa göre kısıtlamalar yapılacak olan cihazda, aile paylaşımı konusunda da sorunların önüne geçilmiş durumda. Ebeveyn denetimleri ve kurulumları bu anlamda çok daha hızlı ilerlemiş olacak.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...