Apple iOS 14.5’i İmzalamayı Durdurdu

Dünyanın en büyük teknolojik cihaz markaları arasında yer alan Apple, iOS14.5’i imzalamayı durdurdu. Her yıl düzenli olarak cihazlarına güncelleme veya düzeltme için sürüm geliştiren Apple, geçtiğimiz günlerde yeni yayınladığı iOS14.5sürümünü geri çekti.

Apple güncellemeleri ile her zaman adından söz ettirmektedir. Son günlerde Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliğini kullanıcılarına tanıtan marka, iOS14.5 sürümünü yayınlamayı durdurdu. Farklı güncellemelerle birlikte kullanıcılarının ilgisini her zaman çekmeyi başaran Apple, son yayınladığı yeni sürümün fişini çekti. Apple markasının bu kararı oldukça dikkat çekti.

iOS14.5 İle Uygulama Takibi Şeffaflığı

Güncelleme ve yeni sürümleri ile adından her zaman söz ettiren Apple, geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS14.5 sürümü ile de teknoloji piyasalarında gündem oldu. İlk çıktığı andan itibaren kullanıcılarının da dikkatini çekti. Fakat Apple iOS14.5’i imzalamayı durdurdu. Bunun en önemli nedenleri arasında ise Facebook ve Apple arasında ki anlaşmazlık olduğu iddia edildi.

Apple ve Facebook uygulamasının arasını açan Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliği de gelişmelere dahil oldu. Bu özellikle birlikte kullanıcıları izleyebilmek için izin şartı getirildi. Daha sonra ise Apple iOS14.5 ile bu özellikten dolayı sorun yaşadı ve hatayı gidermek için güncellemeyi 14.5.1 olarak tekrar geliştirdi. Bu güncellemenin ardından Apple iOS14.5 sürümünün fişini çekmeye karar verdi.

Apple iOS14.5 Kararı

Son gelişmelerle birlikte Apple iOS14.5 sürümü için kararını verdi. Marka, geliştirilen yeni sürümünün kaldırılmasına karar verdi. Buna göre iOS14.5 sürümünü cihazlarına yükleyen kişiler artık eski sürüme geri dönemeyecek. Fakat kullanıcıların telaşlanmasına gerek yok. Apple, daha öncesinde bu gibi kararlar verdiği için telefonunuzdaki yeni sürümü kullanmaya devam edebilirsiniz.

Apple iOS14.5 sürümündeki hatalardan dolayı iOS 14.5.1 sürümü geliştirildi. iOS14.5 sürümü kaldırıldıktan sonra Apple kullanıcıları iOS 14.5.1 sürümünü kullanamaya devam edebilirler.

Apple her zaman kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başaracak güncellemeler geliştirmektedir. Son günlerde piyasadan kaldırdıkları sürüm de kullanıcılarının oldukça dikkatini çekmişti. Fakat Apple hatalı sürümleri her zaman durdurmuştur. Bundan dolayı geçtiğimiz günlerde iOS14.5 sürümünü de durdurma kararı aldı.

Apple iOS14.5 Sürümü Özellikleri

Yaptığı güncellemelerle kullanıcılarının ve teknoloji piyasasının dikkatini çeken Apple, geçtiğimiz günlerde iOS14.5 sürümünü yayınladı. Yeni sürümün yayınlanmasının ardından Facebook ile de anlaşmazlıklar yaşadı. Bundan dolayı Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliği de kullanılmaya başlandı.

iOS14.5 ile gelen yeni özellikler ise şöyledir:

  • Yüz maskesine rağmen Apple Watch ile iPhone kilidini açma,
  • AirTag desteği,
  • Çift emojileri ile farklı ten varyasyonları,
  • Uygulama Takibi Şeffaflığı gibi birçok farklı yeni güncellemeler sürüldü.

Apple geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da ise iOS14.5 sürümünün iptaline karar verdi. Apple markasının bu hareketi piyasada şok etkisi yarattı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...