android yedekleme

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Yeni telefon satın aldığınızda, farklı bir telefona geçeceğiniz zamanlarda en çetrefilli konulardan biri de veri aktarmaktır. İşte bu konular arasında bulunan rehber aktarma ile ilgili olarak Android rehber yedekleme konusu gerçekten de zor gibi gözüken, ancak en basit yollardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Cihazınızı en basit şekilde taşımak, rehberdeki kişileri basit bir şekilde aktarmak için şu adımları takip edebilirsiniz.

3 Farklı Android Rehber Yedeklemesi Yöntemleri

  • İlk olarak Google Yedekleme yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem ile basit bir şekilde bulut sunucuda rehberi yedeklersiniz ve basit bir şekilde yeni telefonda açar, rehberi geri yükleyebilirsiniz.
  • İkinci olarak içe aktar – dışa aktar seçenekleriyle beraber yedekleme yöntemini kullanabilir, yine basit bir şekilde eski telefondan yeni telefona geçiş yapabilirsiniz.
  • Son olarak bulut sunuculara kayıt edip, yine istediğiniz gibi rehberi dilediğiniz telefona yeniden çekerek rehberi hiçbir şekilde kişi listesi kaybetmeden aktarabilirsiniz.
  • Google Yedekleme ile Android rehberi nasıl yedeklenir?

Herkes tarafından yapılması adına en basit yöntem Google Yedekleme ile Android rehberi yedekleme olacaktır. Bunu yapmak için Ayarlar menüsüne giriniz ve Hesaplar & Senkronizasyon sekmesini açın:

Burada telefonunuzun kayıtlı olduğu hesaplar arasında Google hesabını bulun ve tıklayın.

Google tıklandığında karşınıza gelen Google sunucusu yedekleme ile ilgili birçok bilgi görebilirsiniz. Buradan Kişiler ya da Rehber olarak menü görülecektir. İlgili menüye tıklayıp siz de senkronize et seçeneği ile beraber işlemleri internete aktarmayı başlatabilirsiniz:

Aktarma bittikten sonra yeni telefonda bu Google hesabına giriş yaparak istediğiniz gibi bilgileri yeni cihaza aktarmak için hazırsınız demektir.

Android rehberi içe ve dışa nasıl aktarılır?

Android telefonda bulunan rehberi basit bir şekilde dışa ve içe aktar işlemleriyle beraber anında dosya halinde hazır edebilirsiniz.

Bunun için telefonda rehber uygulamasını açın ve sağ üstte bulunan Ayarlar menüsüne tıklayın. Burada içe aktar – dışa aktar menüsünü göreceksiniz:

Telefonda var olan 2 sim varsa, ikisinden birisine aktarmak istiyorsanız, eski telefondaki numaraları dışa aktar yaparak daha sonrasında rehver ve ayarlar menüsünden yine içe aktar ile beraber yeni telefona aktarabilirsiniz. İçe ve dışa aktar menüsünde dışa aktardığıız veriyi bu sefer içe aktar diyerek yeni cihaza, yeni hattınıza yeni telefon numaralarını da taşımış olursunuz:

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...