Amazon Kadınlarının Fiziksel Özellikleri

Amazon Kadınlarının Fiziksel Özellikleri

Amazon Kadınlarının Fiziksel Özellikleri Yunan mitolojisinde çok önemli bir figür olan Amazonlar, tüm kadınlardan oluşan oldukça yetenekli ve baskın bir savaşçı toplumdur.

Bugün birçok farklı alanda popüler kültürden ilham alan bir millet olan Amazon, binlerce yıl önce tarih perdesine çıkmış ve “Tarihin Babası” olarak bilinen Herodot’un bile bahsettiği bir toplum haline gelmiştir.

Tarihçi Herodot, Amazon kadınlarının Sarmatya sınırında yaşayan bir savaşçı kabilesi olduğundan bahsetmiştir. Amazon’un en güçlü kraliçelerinden biri ve belki de en güçlüsü olan Pente Silea, Truva Savaşı’na katılmış ve son döneminin en popüler filmlerinden biri olan Truva filmi sayesinde dünya çapında ilgi görmüş ve Amazon kadınlarının var olmasını sağlamıştır.

Amazon Kadınlarının Özellikleri

Amazon Kadınlarının fiziksel özellikleri hakkında pek de bir bilgi olmasa da günümüzde onlar hakkında bazı bilgilere sahibiz. Dilerseniz sizlere Amazon kadınlarının özellikleri hakkında birtakım bilgiler verelim.

  • İlk Amazon kadınları, Türkiye’nin kuzeyindeki Karadeniz’de bulunurdu. Karadeniz bölgesinde bulunan bir kasabasının (Themiskyra kasabası) ilk yerleşimcileri olan Amazon kadınları, İzmir, Selçuk ve Yunan İmparatorluğu yakınlarında yaşadılar.
  • Amazon kadınlarının yaşadığı Themiskyra köyü, Samsun Terme ilçesi olarak kabul edilir Samsun, Amazon kadınlarının heykellerini ve eserlerini sergileyen 2,5 dönümlük insan yapımı bir Amazon köyüne sahiptir.
  • Savaşmayı bir yaşam biçimi olarak gören Amazon kadınları, daha iyi bir dövüşçü olmak için kendilerine zarar vermekten bile çekinmediler Yay ve okları savaş silahı olarak kullanan bu kadınlar, okları daha hızlı atmak için sağ göğüslerini işaretlerler.
  • Efsanevi Amazon Okçuluk becerisi, Labrys adı verilen okları, mızrakları, kalkanları ve iki ucu keskin baltaları kullanır. Zamanla, bu eksenler onların sembolü oldu.
  • Erkek sinekleri bile kabul etmeyen bu kadınlar, kızlarını kendileri gibi kadın savaşçılar haline getirmek için komşu kabilelerden erkeklerle tanıştılar.
  • Amazon’da sadece savaşta başarılı olan kadınların hamile kalma hakkı vardır. Hamile kadın iki aylığına kabileden ayrıldı ve hamile kaldıktan sonra geri döndü.
  • Hamile kaldıktan sonra doğum yapan Amazonlu bir kadın, çocuğu komşu bir kabilenin babasına verdi ve bir daha yüzünü görmedi.
  • Yunan mitlerinde sık sık adı geçen Amazon kadını MÖ 1200 yıllarında yaşamıştır.
  • Güney Amerika’da Marnaon Nehri kıyısında seyahat eden İspanyol kaşif Francisco de Orellana, içinde bir grup kadın tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırıdan sonra Marnaon Nehri’nin adı Amazon Nehri olarak değiştirildi.

Amazon kadınları antik Yunan toplumunda önemli şahsiyetlerdir ve bu ülkenin adı birçok farklı efsanede geçmektedir. Amazon kadınlarının fiziksel özellikleri yazımızın sonuna geldik. Web sitemizdeki bu tarz içeriklerin devamına ulaşabilirsiniz. Günlük yapılması gereken kişisel bakımlar yazımızı okumak için web sitemize uğrayabilirsiniz. Şimdiden hazırlayacağınız havuzunuzda iyi keyifler dileriz.

 

2 thoughts on “Amazon Kadınlarının Fiziksel Özellikleri”

  1. Amazon kadınlarının ilginç özelliklerini ve yaşam tarzlarını açıklayan güzel bir makale sunmuşsunuz. Başarılarınızın devamını diler, makalelerinizin takipçisi olduğumu bilmenizi isterim.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...