Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Altın kaplama nasıl yapılır? sorusuna geçmeden önce altın kaplama nedir ve neden yapılır sorusunu bize gelen en fazla sorulardan birisi bizde bunlara cevapsız kalmamak için sizlere bilgilendirici makale yazalım istedik.

Altın Kaplama Nedir?

Altın Kaplama Nedir? İnsanlar geçmişten günümüze kadar her zaman daha şık gözükme çabası içerisindedir. Ve altın madeninin bu konuda yeri yadsınamaz.

Köklü bir geçmişe sahip olan altın elementi takılarda büyük öneme sahiptir. Altın yüzükler, altın küpeler ya da altın kolyeler her zaman tercih edilen takı çeşitlerinden olmuştur. Bu altından yapılan takılar her zaman kıymeti temsil etmiştir. Altından yapılan bu takıların diğer takılara karşı birçok avantajı vardır. Gümüş süre içerisinde kararır ama altın kararmayacak bir yapıya sahiptir. Ayrıca diğer maden çeşitlerine göre çok daha dayanıklıdır.

Altının bu denli önemli Olması öteki eşyalarımızı da altına çevirme isteğine iter. En sevdiğimiz gümüş kolyemizin daha şık ve daha sağlam olmasını isteyebiliriz. Bu gibi durumlar için altın kaplama yapılmaktadır. Altın kaplama nasıl yapılır sorusuna ise birçok yöntem ile cevap verilebilir.

Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Günümüzde altın kaplama farklı farklı metotlar ile yapılabilmektedir. Bu yöntemler ile takılarımızı daha dayanıklı bir hale getirebiliriz. Ayrıca YouTube üzerinden nasıl yapıldığı hakkında videolar izleyebilirsiniz. En sık kullanılan metotlar şu şekildedir.

  • Altın suyuna batırma yöntemi
  • Dolgu Tekniği
  • Rulolama Yöntemi

Altın Suyuna Batırma Yöntemi

Günümüzde en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi olan altın suyu ile altın kaplama metodu sayesinde takılarımızı daha şık bir hale ve dayanıklı bir hale getirebiliriz. Bu kaplama yöntemi her ne kadar takıyı korusa da uzun süreli kullanımlarda aşınmalar meydana gelecektir.

Dolgu Tekniği

Lehim ve kaynak makineleri ile takının üzerine altının yapıştırılmasıdır. Bu metot ile kaplamanın kalınlığı değiştirilebilir. Altın suyuna batırma kadar yaygın olmasa da yine de kullanılmaktadır. Gereken altın miktarı takın boyutuna göre değişmektedir.

Rulolama Yöntemi

Gerçek miktardan daha az maliyet sahibi olan rulolama yöntemi ile takıları altın kaplayabiliriz. Bu yöntemde tabaka kalınlığı değişmemesinden dolayı maliyet az olmaktadır. Dolgulama yönteminden daha çok tercih edilmektedir.

Altın kaplama nasıl yapılır yazımızın sonuna geldik. Motivasyon nedir yazımızı okumak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...