Alışverişte Tasarruf Etmenin Yolları

Alışverişte Tasarruf Etmenin Yolları

Alışverişe çıktığımız zaman karşımıza çıkan birçok şeyi almaya yelteniriz. Bunun için alışverişte tasarruf etmenin yollarına başvurmalıyız. Peki alışverişte tasarruf etmenin yolları nelerdir?

Alışverişte Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir?

Alışverişte tasarruf etmek için öncelikle zaruri ihtiyaçlarımızı belirlememiz gerekir. Bunun için bir liste oluşturmayı öğrenmeliyiz. Ayrıca bizi alışverişe iten reklamları daha az dikkate almamız gerekir. Çünkü iştahımızı kabartan bu reklamlar bizi para harcamamız yönünde teşvik eder. Eski kıyafetler yırtıldığında, aletler bozulduğunda onları yenilemek yerine tamir etmeyi denemeliyiz. Olmuyor ise yenisini alma yöntemine girişmeliyiz. Arkadaşlarımıza hediye almak istersek aşırı maliyetten kaçınıp önemli olan düşünmek olduğunu hatırlamalıyız. Hediyenin kıymeti maliyetinden gelmez unutmayalım. Dışarıda yemek yemek yerine malzemeleri alıp evde yapmak da alışverişimize tasarruf sağlayacaktır. Bundan sebeple fast food tarzı yiyeceklerden uzak durmak gerekir.

Alışverişte Tasarruf Etmenin 10 Yolu

  1. Alışveriş listesi oluşturun sizi sadece gerekenlere itecektir.
  2. Marketlerde çok zaman harcamayın durdukça yeni bir şeyler almak isteyeceksiniz.
  3. Hediye alırken maliyetten çok maneviyatı düşünün (mümkünse kendiniz yapabilirsiniz)
  4. Kötü alışkanlıklardan (içki-sigara) uzak durmak sağlığınıza ve ekonominize katkı sağlar
  5. Mümkünse evde yemek yiyip çıkmak (karnınız tokken çok alışveriş yapmak istemezsiniz)
  6. Birikim hedefi koymak sizi tasarrufa iter. Bir amaç bu tasarrufu güçlendirir.
  7. Ev teknolojilerinde en ucuzu değil en kalitelisini almaya çalışın çünkü enerji verimliliği o fiyat farkını fazlasıyla çıkaracaktır.
  8. Televizyonlardaki, internetteki reklamları göz ardı etmeyi öğrenin.
  9. İnternet alışverişlerinizde Cimri adlı siteden tüm fiyatları kıyaslayarak alın.
  10. Farklı mağaza alternatifleriniz olduğunu unutmayın. Fiyatları karşılaştırın.

Yukarıdaki tasarruf yollarına başvurmanız sizin bütçenizi korumada büyük önem arz etmektedir. Sizlerde hemen bugünden itibaren tasarrufa başlamalısınız.

En iyi alışveriş tasarruf yöntemlerini sizler için derledik. Sizlerde kendinizi ekonomik olarak iyi hissettirmek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Lütfen ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenin. Bu sizler için en sağlıklısı olacaktır. Daha fazla bu tarz yazılarımız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca daha farklı tasarruf yolu fikriniz var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...