A Grubu Ne Yerse Zayıflar?

A Grubu Ne Yerse Zayıflar?

A kan grubu insanları ilk vejetaryenler olarak bilinmekte ve A grubu ne yerse zayıflar? Sorusu sıkça sorulmaktadır. Taş devrinde insanlar ot ve bitkilerle beslenmiş ve bu kan grubunun ortaya çıkması mümkün olmuştur.

A Grubu Ne Yerse Zayıflar?

A Grubu Ne Yerse Zayıflar? Enfeksiyonlara karşı oldukça dirençli olan bu kan grubu Ege, Akdeniz gibi yerlerde daha çok görülmektedir. Her kan grubunda olduğu gibi A kan grubunda da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Özellikle zayıflamak ile ilgili durumlarda bu daha çok olur.

A Grubu Hangi Gıdalarla Beslenmeli?

Bu kan grubu için atıştırmalıklar son derece sağlıksızdır. Soya proteinleri, sebzeler ve tahıl ürünleri daha faydalıdır. A grubu metabolizma açısından et yendiği zaman ağırlık hissi vermektedir. A kan grubu sebzelerden ve proteinli besinlerden daha çok enerji almaktadır. Çünkü bu besinler sayesinde daha enerjik ve dinç olunmaktadır. Özellikle kilo vermek isteyenler için kırmızı et yerine balık yenmesinde fayda olacaktır.

Sütlü ürünlerden uzak durularak buharda pişirilmiş sebzelere yönelmek gerekir. Mantar, havuç, soya fasulyesi, mercimek balkabağı, ıspanak gibi sebzeler oldukça faydalıdır. A grubu hangi gıdalarla beslenmeli? Sorusu için bunların tüketilmesi uygun olacaktır.

A Grubu İçin Uygun Sporlar Nelerdir?

A kan grubu kişiler için tempolu yürüyüş, yüzme, dans, aerobik, yoga ve gerinme gibi spor dallarına yönelmek oldukça fayda sağlar. Bu sporları vakit oldukça haftada 2 – 5 kez aralığında yapabilir ve bu sporlarla daha rahat hissedebilirsiniz. Tüm bunlar A grubu için uygun sporlar içinde yer almaktadır.  

A Kan Grubu İçin Sağlıksal Öneriler Nelerdir?

A kan grubunda olan kişilerin mümkün oldukça organik besinler tüketmesinde fayda olacaktır. Bol şekilde B12 vitamini almaları da gereklidir. Fazla yüksek dozlu olmayan C vitamini takviyesi de alabilirler. Orta yaşlılar için 300 veya 600 miligram olan kalsiyum takviyesi de faydalıdır. Vücudun gerekli gördüğü demir ihtiyacı kırmızı et ile giderilebilir. A grubu için kırmızı et önerilmediği için doktor tavsiyesi ile demir takviyesi alınması gerekmektedir. A grubu ne yerse zayıflar? Sorusuna yanıt olarak da uzak durması gereken gıdaları dikkate alarak bunu başarabilirler.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...