3D YAZICILARLA KONUT YAPIMI

Günlük hayatın yeni bir döneme doğru ilerlediği ve bu ilerlemede en büyük etkenin 3D yazıcılar olduğu artık net bir şekilde görülmeye başlandı. Birçok nesnenin 3D yazıcılardan sıfır hata payı ve oldukça kısa sürede üretildiği biliniyor. Artık küçük objeler yerine içinde yaşamımızı sürdürdüğümüz evlerin de 3D yazıcılar tarafından üretildiği ise 3D yazıcı teknolojisinde gelinen son noktayı gösteriyor.

Gerek iki katlı villalar gerekse yüksek yapıların 3D teknolojisi kullanılarak üretilmesi test aşamalarını geçti diyebiliriz. Yukarıda da belirtildiği gibi hata payının çok düşük olması ve hızlı üretim avantajları ile 3D yazıcılar tarafından üretilen konutlar öne çıkıyor.

Kısa Sürede Düşük Maliyetli Konutlar Yapmak Mümkün

Basında çıkan bazı haberlere göre Hollanda’nın Eindhoven kentinde, 3D yazıcılar tarafından bir kasaba kurulması planlanıyor. Bir çeşit açık hava deneyi olan projede evlerin yanında sosyal yaşam alanlarının da 3D yazıcılarla elde edileceğini belirtiliyor. Konut yapımına uygun 3d filament kullanılması planlanan proje ile 3D yazıcı teknolojisinin insan yaşamına konfor ve işlevsellik katacağı konusunda şüpheye yer bırakmıyor.  3D yazıcı ile konut üretim projesinden elde edilen bir başka avantaj da kaba inşaatın sadece bir gün içerisinde tamamlanıyor olması. Ayrıca evlerin maliyetlerinin klasik inşaat yöntemine göre daha ucuz olduğu görülüyor.

3D yazıcı teknolojisi ile bir başka konut yapım projesi ise Ruslara ait.  Üreticiler tarafından evin çatı döşemesi ve temeli de dahil olmak üzere oldukça ekonomik fiyata 24 saat içerisinde üretildiği belirtiliyor. Firma ev üretimini özellikle kış aylarında yaparak yazıcının zor şartlarda çalışabileceğini kanıtlıyor. Günlük 100 metre kareye varan üretim miktarı başlangıç için umut verici bir gelişme olarak görülüyor.

Özellikle doğal afetlerle sıkça karşılaştığımız şu günlerde felaketlerden etkilenen insanlar 3D yazıcılardan çıkmış evlerden büyük fayda sağlayacaktır. Deprem ve sel gibi afetlerden etkilenerek evlerini kaybeden insanların klasik inşaat yöntemi ile haftalar alan konut üretimi 3D yazıcı ile en fazla iki gün içerisinde tamamlanması mümkündür. Bu da hem inşaat sektöründe hem de tüketiciler için son derece faydalı bir gelişme olarak kabul ediliyor.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...