2022 Yılında Damga Vuran Şarkılar

2022 Yılında Damga Vuran Şarkılar

2022 Yılında Damga Vuran Şarkılar müzik severlerin yakından takip ettiği ve ilgilendiği konular arasında yer almaktadır.

Ülkemizde müzik sektörünün oldukça önemli olduğunu ve birçok türünde sıklıkla dinlenildiğini biliyoruz. Özellikle son dönemlerde bir rap furyasının olduğu gözle görülmektedir. 2022 yılında müzik top10 listelerine giren birçok sanatçı ve müziği üzerinde değerlendirme yapıldığını bilmekteyiz. Sizlerde 2022 yılının en iyi müziklerinin neler olduğu hakkında araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda 2022 yılına damga vuran şarkılar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

2022 Yılında Damga Vuran Şarkılar

2022’nin en iyi podcast’leri ve şarkıları Spotify tarafından açıklandı. Yerel sanatçılar Türkiye’de yüksek talep görüyor. Kullanıcılar artık Spotify’ın 2022 Özetine ve yılın en çok dinlenen içeriğine erişebilir. İşte Spotify’ın 2022 Yılın Özeti’ne göre yılın en iyi şarkıları ve podcast’leri.

1- KÖFN – Bi’ Tek Ben Anlarım

Salman Tin’in hem sözlerini hem de müziğini bestelediği bu şarkı ile KÖFN, çıktığı günden bu yana listelerden çıkmadı. Şarkı 2022 yılında en çok dinlenen Türkçe şarkısı oldu ve eleştirmenlerden tam puan aldı.

2- Mabel Matiz – Karakol

‘Karakol’ hem sözleri hem de klibi ile çıkış yapan en iyi Türk pop şarkılarından biriydi. Mabel Matiz, takipçilerinin kalbini bir kez daha kazanırken, kısa sürede YouTube’da 30 milyona yakın dinleyici topladı.

3- Dedublüman – Belki

Dedublüman, Trabzon’da kurulduğu 2010 yılından bu yana 2022’de en parlak dönemlerinden birini yaşadı. Listelerin ilk 5’inde kalan “Belki” şarkısıyla haftalar geçirdi. Şarkı, hem eleştirmenlerden hem de dinleyicilerden mükemmel puanlar aldıktan sonra kısa sürede yaklaşık 25 milyon YouTube dinleyicisini topladı.

4- Gazapizm & Melike Şahin – Olur Mu?

Gazapizm ve Melike Şahin’in düet şarkısı sadece bir kez dinlendikten sonra sözleri ve müziğiyle dinleyicilerin ilgisini çekti. 2022’nin son çeyreğinde yayınlanmasına rağmen YouTube’da bir aydan kısa sürede 20 milyon görüntülenme aldı. Yurt dışında da dinlenen şarkı, Türkiye’yi en iyi temsil eden şarkı olarak öne çıktı.

5- Güneş – Suçlarımdan Biri

Güneş, 2022 yılında yeni keşfedilen en iyi Türk rap sanatçılarından biriydi. İlk stüdyo albümü “Atlantis” yayınlandı ve halk onu büyük ilgi gördü. Albümün en sevilen şarkısı ‘Suçlarımdan biri’, 2022 yılın en popüler şarkısı oldu.

6- Zeynep Bastık – Ara

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adı gündemde olmayan Zeynep Bastık, Temmuz ayında yayınladığı “Ara” teklisiyle adından söz ettirdi. Şarkı, YouTube’da kısa sürede 80 milyondan fazla görüntülendi. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dinleyiciler mükemmel bir puan verdi.

7- Sefo – Tutsak

Sefo’nun Nisan ayında çıkan ‘Tutsak’  şarkısı da en çok beğenilen Türkçe rap şarkısı oldu. Hayranlarının kalbini bir kez daha kazanan şarkısının ardından yeniden ses getirmeyi başardı. Türkiye’de Sefo en çok dinlenen şarkıcılar arasında zirveye yükseldi.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...