2021’de Youtuber Olmak!

2021’de Youtuber Olmak! Youtuber Nasıl Olunur?

Youtube platformunda her gün yeni kanallar açılmakta ve sürekli yeni içerikler ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda birçok kullanıcı, yayınladıkları içeriklerden para kazanabilmektedir. Peki, sizce 0’dan kanal açarak para kazanabilir miyiz?

0’dan yeni bir kanal açmak istiyorsanız öncelikle bazı önemli bilgileri bilmeniz gerekiyor. Bu sayede yeni bir youtube kanalı açtığınızda ne yapmanız gerektiğini öğrenecek ve kendi kanalınızda uygulayarak hızlı bir şekilde gelişe bileceksiniz.

Kanal İçeriğinizi Belirleyin!

Youtube platformuna giriş yapmak istiyorsanız bir konunuzun olması gerekiyor. Kanal içeriğinizi belirlemek için öncelikle becerilerinizi gözden geçirmeniz ve neler yapabileceğiniz konusunda fikir alışverişinde bulunmanız gerekir.

Örneğin çizim yeteneğiniz varsa çizim videosu çekebilirsiniz. Aslında ilk başta insanlara yüzünüzü ve sesinizi göstermek istemiyorsanız bu tarz içerikler tam size göre olabilir. Ama çizim becerileriniz yoksa endişelenmeyin! Çünkü Youtube’da gelişmek için birbirinden farklı içerik fikirleri yer alır. Bu içerik fikirlerinden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Elinizdeki İmkanlar Nedir?

İçeriğinizi belirledikten sonra başkalarıyla paylaşmak için bir kameraya ihtiyacınız var. İlk başladığınızda basit bir kamera (cep telefonu kamerası) kullanmanız yeterli olacaktır. Tabi bu ürettiğiniz içeriklere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir bilgisayarda video çekiyorsanız, ses kalitesi iyi olan bir mikrofona ihtiyacınız olacaktır. Elbette mikrofonunuzun çok kaliteli olması gerekmiyor, en azından sizi izleyen kişilere en iyi videoyu sunmalısınız.,

Montaj Yapmayı Öğrenin

Video kaliteniz ne kadar kötü veya çekimleriniz ne kadar iyi olursa olsun, bu eksiklikleri iyi montajlarla kapatabilirsiniz. Montaj hakkında fazla bilginiz yoksa Youtube’daki videoları izleyerek montaj hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İstikrarlı Olun!

Youtube’da yeni bir video paylaştınız ancak bir süre sonra video çok az mı izlendi? Yoksa hiç izlenmedi mi? Aslında bu normal bir durum. Çünkü Youtube’da kanal açmak ile işe başladınız. Youtube sizi ne kadar stabil görürse, sizi o kadar önemser ve videolarınız Youtube’da daha fazla öne çıkmaya başlar. Bu nedenle Youtube, bu işi ciddi bir iş olarak ele almanızı istiyor.

Bir youtube kanalı açıldığında büyük beklentilere girilmemelidir. Aksi takdirde büyük beklentiler motivasyonunuzu azaltarak kalitenizi düşürebilir. Bu nedenle istikrarlı bir şekilde bu işe girmeniz daha doğru olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...