2021 Yılının Teknoloji Trendleri

2020 yılı tüm Dünya üzerinde çeşitli ölümlerin, salgınların, depremlerin yaşandığı bir yıl oldu. Dünyayı 2021 tarihinde ne gibi teknolojik gelişmeler çıkacak? Birçok insanın dört gözle beklediği ve günümüze kadar uzanacağı bazı teknolojik trendleri sizler için sıralıyoruz.

Robot Asistan Kullanımı

Covid-19 ile birçok bilim adamı robot asistan üretimi ve kullanımı hakkında yeni gelişmelere imza attı. Robot hastabakıcılar, robot güvenlik görevlileri, hostesler, servis robotları, garsonlar ve aklınıza hangi hizmet gelirse bu işleri artık robotlar yapacak. 2021 tarihinde evlerimize kadar girmesi beklenen robotlar özellikle akıllı evlerde yaygın olarak kullanılacak. Bu robotların gelecek 10 yıl boyunca insanların gündelik hayatını kolaylaştırmak amacıyla üretildiği belirtiliyor.

Uzaktan Çalışma

2020 tarihinde COVİD-19 virüsünün gelmesi ile birçok insan remote – uzaktan çalışmaya başladı. Dünya’nın her yerinde uzaktan çalışma modeli büyük rağbet görüyor ve salgınla mücadele kapsamında oldukça etkili bir model olarak tespit edildi. 2021 tarihinde ise dijital uygulamaların desteği ile insan kaynakları maliyetlerini de düşüren bu çalışma modeli ile uzaktan çalışma sistemi daha çok yaygınlaşacak.

Katlanabilir Telefon Üretimi

Akıllı telefon teknolojisinin her geçen gün gelişmesi ile insanların tercih ettiği modellerde artık değişiyor. Katlanabilir telefon üretimi uzun vade boyunca birçok insan tarafından tercih edileceği düşünülüyor. Bu teknoloji henüz beta aşamasında olduğunda bile üretici firmalar tarafından büyük rağbet görmüştü. 2021 tarihinde ise katlanabilir telefon teknolojisi popülerliğini arttıracak.

Akıllı Diziler ve Filmler Geliyor!

2019 tarihinde izleyicilerle buluşan Black Mirror: Bandersnatch izleyicilere sunduğu farklı tercihlerle büyük rağbet görmüştü. 2021 tarihinde ise hikayenin gelişimine dahil edilecek diziler, filmler ve çeşitli senaryolar artık izleyicilere sunulacak.

Robotik Araç Otomasyonu ve Robotik Dronlar

Toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler, yerel koşullara bağlı olarak değişim sergiledikçe sürücüsüz araçlarla ilgili yeni girişimler de hızla arttı. Toplu taşıma hizmetinde devamlılığı arttırmak ve verimliliği esas alan bu gelişme ile insan gücünün maliyetini düşürülecek. Robotik Dronlar ise, insan hayatını ciddi anlamda iyileştirebilecek ilaçları geliştirebilecek kapasitede olacak. Robotik modellerle üretilen ilaçların ise, hijyen açısından güvenilirliği oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Artırılmış Gerçeklik (VR/MR) ve Genişletilmiş Gerçeklik (XR)

Arttırılmış gerçeklik ve genişletilmiş gerçeklik terimleri artık bilgisayarda görüntüleri doğrudan kullanıcılara yansıtabilecek ve kulaklık kullanan teknolojiler kapsamında ses etkileşimi de olacak.

Amazon kısa bir süre önce kullanıcılarına check-out yapmadan evvel alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla iOT ve yapay görme teknolojilerini kullanan Amazon GO’yu insanlara sundu. Bu teknoloji ile ortamda sensör ve görüntü teknolojisi kullanılabilecek. Bu teknoloji ile Starndart Cognition (ABD), Trigo (İsrail), Grabango (ABD), AiFi (ABD) ve Accel Robotics (ABD) gibi hizmetleri sunacağı belirtiliyor.

Bu gelişmeler insan hayatını doğrudan etkileyecek ve günümüzde her insan tarafından kullanılabilecek. 2021 tarihinde çıkması beklenen bu teknolojik gelişmeleri dört gözle bekliyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...