2020 TikTok’un Yeni Özellikleri Nelerdir?

Sosyal medya uygulamaları günümüzde en çok kullanılan uygulamalar olurken, son derece başarılı ve kaliteli sonuçlarıyla beraber insanların bolca vakit geçirmelerinde de yardımcı olmaktadır. Birçok uygulamaya gelecek özellikleri başta belirtmeyi başaran ünlü isim Alessandro Paluzzi, popüler sosyal medya platformu olan TikTok hakkında yeni özellikleri belirtti. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, oldukça güçlü bir kullanıcı deneyimi ile karşımıza çıkacak TikTok kullanıcı deneyimi yeni özelliklerinden bahsediyor.

Sosya medyadan paylaştığı sızıntı ile birlikte tanınmış isim olan Alessandro Paluzzi, yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla beraber Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu ve dünyada yaygın olarak kullanılan TikTok’un yeni özelliklerini paylaştı. Paluzzi paylaşımında tweet atarak Twitter’dan sızıntıları paylaşırken, sosyal medya uygulaması olan TikTok’a yeni özellik olarak nelerin gelecekse onları tek tek paylaşımını yaptı.

İlk paylaşım yapılan özelliklerden biri arama filtresi olacağa benziyor. Atılan tweet ekran görüntüsüne bakılırsa, TikTok kullanıcıları yeni arama filtresi ile beraber yeni seçeneğe tıkladığında, arama filtresi kullanabilecektir. TikTok içinde sunulan bu filtreleme ile beraber tüm zamanlar, son 6 ay, son 3 ay, geçen ay, geçen hafta ve önceki gün şeklinde 6 farklı zaman filtresi yer alacaktır.

TikTok üzerinde izlenen ilginç, komik, dikkat çeken bir videonun bulunması konusunda izlediğiniz tarihe göre sıralama yapabileceksiniz. Bu konuda dün, geçen hafta, geçen ay, son 3 ay ve son 6 ay gibi filtreleme sayesinde videoyu gördüğünüz tarihe göre sıralamalarda bulunabilirsiniz. Videolar hakkında isim hatırlamasanız da, videonun yüklenme tarihine göre kullanıcı deneyimi filtreleme sayesinde çok hızlı şekilde gönderilere göz atabilir olacaksınız.

TikTok’un yeni özellikleri arasında yer alan bir diğer özellik ise, Facebook ve Instagram gibi diğer sosyal medya hesaplarında var olan bir özelliktir. Bu özellik, herhangi bir TikTok hesabına girdiğinizde, ortak arkadaşları görme, ilgili yabancı profil ile olan ortak arkadaşlıklar hangileri bunları görebilme noktasında doğrudan fark edeceksiniz.

Temel amaç burada profil ziyareti olduğunda, ziyaret eden kişilerin ilgili profil ile ilişkilerine bakmaktır. Bu sayede kaç ortak arkadaş var, kimlerden oluşuyor gibi bilgilere sahip olma konusunda siz de sosyalleşme anlamında yakın zamanda TikTok’ta büyük girişimlerin olması bekleniyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...