2020 Instagram Görsel Boyutları Nelerdir?

Instagram ve Facebook’ta gönderi paylaşmadan önce, bu platformlarda fotoğraf boyutlarını merak ediyor musunuz? Facebook ve Instagram görsel boyutları nedir? Bunlar hakkında sizlere özel bir doküman hazırladık.

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olduğunuzda, Instagram’da paylaşmak istediğiniz fotoğraflarınızın boyutlarının ne ölçüde olması gerektiğini merak edersiniz. Instagram Görsel Boyutları 2020 hakkında merak ettiğiniz çok şeyi bildiğinizde, görsel ve video hazırlarken hangi boyutlarda hazırlamak gerektiğini bilirsiniz. Aşağıda sizlere bir liste halinde sunduğumuz gönderi başlıklarında, her gönderi türünün ne kadar boyutlara sahip olduğunu bilebilir ve hangi ölçülerde hazırlamak gerektiğini de böylece bilebilirsiniz.

2020’de Instagram Görsel Boyutları

Burada profil fotoğrafı, kare gönderi, dikey gönderi, yatay gönderi ve hikaye boyutu türlerinden bahsedeceğiz. Sırasıyla başlamak istiyoruz:

  • Profil fotoğrafı boyutu: Ortalama 110 x 110 ölçüsüne sahiptir. Instagram’da kullandığınız profil fotoğraflarının ölçüsü 110×110 gibi küçüktür. Bir tür kare boyutlarında olması gerekir. Bu noktada önerilen profil boyutu bu şekildedir. Öte yandan 1:1 kuralına uyar ve minimum ölçüde büyük olması durumlarında kullanabilirsiniz.
  • Kare gönderi boyutu: Kare gönderiler 1080×1080 boyutlarında olmalıdır. Gönderi boyutu bu şekilde belirlenmiş olup, günümüzde çokça merak edilen türdür. Farklı bir ölçüde gönderi paylaşmayı düşünürseniz, gönderilerin kenarlarını kesmeniz gerekebilir.
  • Dikey gönderi boyutu: Bu gönderilerde Instagram’da en çok tutan ve istenen gönderilerdir. Bu gönderi türü boyutu 1080 x 1250 şeklindedir. Bu orantılara sahip olunan tüm dikey gönderiler sorunsuz ve istediğiniz gibi gönderilebilir olacaktır.
  • Yatay gönderi boyutu: Instagram’da en çok gönderim boyutları olarak merak edilen, paylaşılan ve tercih edilen kısım direkt olarak yatay görüntülerdir. Bu boyutlarda kullanılan ebatlar bakıldığında 1080 x 566 olarak belirlenmiştir. Yatay gönderi türlerinde eğer fotoğrafların köşelerinde kesim olsun istemiyorsanız bu gönderilere sahip olmalısınız.

  • Hikaye boyutu: Instagram’a hikaye atacağınız zamanlarda, boyutların kesilmemesi ve istediğiniz boyutta tasarım hazırlamak gerektiğinde paylaşmanız gerek ebat 1080 x 1920 olur. Tasarımları bu boyutlarda hazırlarken, direkt olarak 9:16 kuralına uymanız gerekebilir. Gönderim yapılacak video veya fotoğraflarda yer kaplayan alan olarak maksimum 4GB disk alanı kullanılmalıdır. Daha yoğun gönderiler kabul edilmemektedir.

 

Bu ölçülerin tamamı 2020 yılına uygun olarak güncel hali paylaşılmıştır. Bu boyutlar dışında tam uyum sağlanacağından emin olabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...